Готую на зиму “Бакат” з баклажанів: дуже смачно!

Смачний салат на зиму з баклажанів! Насичений смак і аромат! Неможливо відмовитися від порції цього смачного салату, навіть якщо ви не любите баклажани!

Інгредієнти на вихід 1,5 літра:

  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Гострий перець за смаком – я люблю погостріше і у мене половина стручка
  • Пучок петрушки
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ст.л. (0,5 ложки для соління баклажанів і 0,5 в салат)
  • Цукор – 2 ст.л
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Баклажани нарізаємо кубиком, солимо, і залишаємо на 15 хвилин, після промиваємо і гарненько висушуємо.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  2. Відправляємо баклажани в каструлю з олією і обсмажуємо до легкої золотистої скоринки.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  3. Моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо до баклажанів. Обсмажуємо 3-4 хвилини.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  4. Дрібно нарізаємо болгарський перець і відправляємо в каструлю. Готуємо 2-3 хвилини.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  5. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
  6. Додаємо сіль, цукор, дрібно нарізаний гострий перець (за смаком) і помідорну масу. Готуємо все на повільному вогні 15-20 хвилин.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  7. Натираємо на дрібній тертці часник і дрібно нарізаємо пучок петрушки.
  8. Додаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хвилин.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  9. В кінці варіння додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року
  10. Розкладаємо салат по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо охолонути. Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: