Марокканський салат
від Denzhyttya
29 Вересня, 2021
Якщо в більшій частині ситних салатів овочі виступають або в альянсі, або фоном для пікантного м’яса, в цей раз все зовсім не так! І навіть навпаки. Ми хочемо поділитися приготуванням буряка по-марокканські.
Щоб розкрити його смак, потрібен ретельний підбір інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Буряк 3 шт.
- фісташки 4 ст. л.
- Бальзамічний оцет 100 мл
- Соняшникова олія 2 ст. л.
- зіра 0,5 ч. л.
- сіль 1 ч. л.
- гранат 0,5 шт.
- апельсинова цедра 1 ст. л.
- мед 1 ч. л.
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Почистіть буряк і наріжте його середніми, бажано плоскими шматочками. Викладіть в глибоку форму, заправте сіллю, перцем, ложкою оцту і маслом. Випікайте годину-півтори при 200 градусах (бажано накрити фольгою).
- Поки коренеплід готується до повної м’якості, зваріть бальзамічний соус: змішайте оцет з медом і виварюйте його на вогні 20 хвилин, поки той не зменшиться в обсязі в два рази.
- Фісташки очистіть від шкаралупи, подрібніть ножем у велику крихту. Натріть цедру апельсина.
- Готовий буряк трохи остудіть, викладіть в миску (або розподіліть по тарілках порційно). Змішайте з зернами граната, розкришеними фісташками і цедрою. Полийте соусами і подавайте на стіл!
Ця страва добре і в гарячому, і в холодному вигляді. Солоні фісташки пасують найкраще, але традиційно буряк також можна поєднувати з волоськими горіхами. Між іншим, солодкий буряковий салат люблять не тільки в Марокко, але і в Грузії – там його поєднують з кисло-солодким ткемалі і червоною цибулею. Ось і привід використовувати буряк не тільки для оселедця під шубою!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки