Рецепт італійсько-французького яблучного пирога
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Пироги з яблучною начинкою – найбільш популярні. Всі люблять цей десерт, тому з таким гостинцем складно комусь не догодити. Сьогодні ми розповімо, як приготувати легкий смачний яблучний пиріг за рецептом від шеф-кухаря Тетяни Литвинової.
Легкий смачний яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 800 г яблук твердих сортів
- 75 г волоських горіхів
- 2 курячих яйця
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
- 100 г молока
- 30 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. солі
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 70 г пшеничного борошна
Приготування:
- Спершу наріжте яблука тонкими слайсами. Заздалегідь їх очистіть від шкірки і виріжте серцевину.
- Потім потрібно збити в блендері курячі яйця і, продовжуючи збивати, поступово додати до них цукор, сіль, молоко, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло.
- Окремо потрібно змішати просіяне борошно з розпушувачем і теж потроху додати до яєчної маси.
- Після цього змішайте в мисці яблука і тісто. Руками акуратно перемішайте, щоб не поламати яблучні скибочки, але і в той же час, щоб кожна з них була з усіх боків в тісті.
- Випікаємо 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Поки пиріг випікається, подрібніть горіхи. Після закінчення , через півгодини потрібно дістати пиріг. Посипте його горіхами і знову відправте в духовку на 20 хвилин.
- Потім потрібно дочекатися повного охолодження пирога, дістаньте його з форми і щедро полийте солоною карамеллю. Ось і все, найніжніший яблучний десерт готовий!
Через те, що в пирозі мінімум тіста і максимум яблучної начинки, він виходить досить дієтичним. Так що можете сміливо готувати його під час схуднення і насолоджуватися чудовим смаком.
Приємного смаку!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya