Чий гороховий суп завжди будуть нахвалювати

Сьогодні ми розповімо, як приготувати надзвичайно ніжний і ароматний гороховий суп. Візьміть на замітку три прості ради, і всі члени родини будуть у захваті.

суп

Як приготувати гороховий суп

  1. Перший і найважливіший нюанс полягає у виборі відповідної крупи. Вам знадобиться колотий жовтий горох. З цілісного ніжний суп не вийде, так як крупі потрібно буде набагато більше часу для розм’якшення. Легка пюреподібна консистенція досягається саме при виборі колотого гороху.горох
  2. Перед тим як приступити до приготування, крупу потрібно обов’язково замочити. Однак більшість господинь чомусь заливають горох холодною водою. Якщо ви заллєте горох окропом, він швидше почне вбирати рідину і розм’якшиться. Залиште крупу в воді приблизно на 5-8 годин. А потім її потрібно процідити і промити під чистою проточною водою.горох
  3. Третій секрет приготування найніжнішого горохового супу – це додавання соди. Відразу попередимо, що на смак це ніяк не вплине, якщо дотримуватися пропорції. На три літри води знадобиться одна чайна ложка харчової соди. Так горох буде в рази швидше варитися.суп

Тепер, знаючи важливі рекомендації, можна приступати до приготування.

супчик

Інгредієнти:

  • 200 г колотого жовтого гороху
  • 1 морква
  • 1 цибулина великого розміру
  • 3 лаврові листки
  • 4 середніх картоплини
  • 300 г мисливських ковбасок або салямі
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 1, 5 ст. л. рафінованої олії без запаху
  • 4 середніх зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • свіжа зелень для прикраси

Приготування:

  1. Якщо час дозволяє, залиште горох в окропі на всю ніч. А вранці приступите до приготування супу. Або ж витримайте 5-8 годин. Потім процідіть замочений горох і промийте під проточною водою. Після цього відправте крупу варитися . Рівень води повинен бути вище гороху приблизно на три сантиметри. Після закипання додайте до гороху одну чайну ложку харчової соди. Накрийте каструлю кришкою і варіть протягом однієї години. Вогонь повинен бути мінімальним.суп з гороху
  2. Через годину до гороху потрібно додати нарізану картоплю. А також зажарку з моркви і цибулі. Цибулю наріжте дрібно, а моркву натріть на крупній тертці. Потім просмажте овочі протягом 3-4 хвилин на рафінованій олії. Коли додасте в суп картоплю, цибулю і моркву, варіть його ще протягом тридцяти хвилин.
    картопля
    засмажкою
  3. Через півгодини в суп потрібно додати нарізані копченості. Можна взяти ковбаски або інші м’ясні вироби на ваш розсуд. Ще гороховий суп виходить дуже смачним з додаванням салямі. Разом з копченостями додайте в каструлю лаврушку і подрібнені зубчики часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. І варіть ще 10 хвилин. Перед подачею з супу потрібно вийняти лаврові листочки. Радимо прикрасити кожну порцію вашою улюбленою свіжою зеленню. Для посилення аромату використовуйте петрушку і кріп. А також дуже смачно подавати гарячий гороховий суп разом з хрусткими сухариками. Обов’язково спробуйте!суп

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: