Українські голубці

Голубці – настільки старовинна страва, що складно сказати, звідки вона прийшла. Ми  дізналася, як готуються українські голубці із Закарпаття, які прекрасно виходять і в духовці.

Їх унікальність полягає в тому, що замість фаршу використовуються відбивні. Шматочки м’яса відбивають і загортають в капустяне листя разом з рисом! А потім запікаються в грибному соусі.

голубці

Інгредієнти:

  • свинина 700 г
  • капуста білокачанна 1 шт.
  • печериці 300 г
  • томатна паста 40 г
  • вершки 40 мл
  • цибуля 1 шт.
  • сіль за смаком
  • вода 300 мл
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Відваріть рис до напівготовності. Поки він вариться, також підготуйте капустяне листя: опустіть качан в киплячу воду і по черзі знімайте листя, коли вони розм’якнуть.як приготувати голубці
  2. Потім наріжте гриби і обсмажте їх на сковороді з дрібно нарізаною цибулею. Коли волога випарується, додайте вершки, томатний соус. Готуйте ще пару хвилин і влийте воду. Після того як все закипить, посоліть, поперчіть і вимкніть вогонь.рецепт українських голубців
  3. Наріжте м’ясо продовгуватими шматочками і відбийте. Потім викладіть на капустяне листя, як на фото. Присипте сіллю і перцем.смачні голубці рецепт
  4. Зверху на м’ясо викладіть рис і загорніть голубці. Коли всі інгредієнти будуть використані, перекладіть голубці в глибоку форму, залийте соусом і готуйте в розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом двох годин.голубці з відбивними

Загортати голубці можна на свій розсуд: ролами, конусами, спіраллю або ж трикутником. Головне, щоб вони рівномірно були покриті соусом і не пересихали при запіканні. Використовувати найкраще свинину або курку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: