Українські голубці
від Denzhyttya
18 Вересня, 2021
Голубці – настільки старовинна страва, що складно сказати, звідки вона прийшла. Ми дізналася, як готуються українські голубці із Закарпаття, які прекрасно виходять і в духовці.
Їх унікальність полягає в тому, що замість фаршу використовуються відбивні. Шматочки м’яса відбивають і загортають в капустяне листя разом з рисом! А потім запікаються в грибному соусі.
Інгредієнти:
- свинина 700 г
- капуста білокачанна 1 шт.
- печериці 300 г
- томатна паста 40 г
- вершки 40 мл
- цибуля 1 шт.
- сіль за смаком
- вода 300 мл
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Відваріть рис до напівготовності. Поки він вариться, також підготуйте капустяне листя: опустіть качан в киплячу воду і по черзі знімайте листя, коли вони розм’якнуть.
- Потім наріжте гриби і обсмажте їх на сковороді з дрібно нарізаною цибулею. Коли волога випарується, додайте вершки, томатний соус. Готуйте ще пару хвилин і влийте воду. Після того як все закипить, посоліть, поперчіть і вимкніть вогонь.
- Наріжте м’ясо продовгуватими шматочками і відбийте. Потім викладіть на капустяне листя, як на фото. Присипте сіллю і перцем.
- Зверху на м’ясо викладіть рис і загорніть голубці. Коли всі інгредієнти будуть використані, перекладіть голубці в глибоку форму, залийте соусом і готуйте в розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом двох годин.
Загортати голубці можна на свій розсуд: ролами, конусами, спіраллю або ж трикутником. Головне, щоб вони рівномірно були покриті соусом і не пересихали при запіканні. Використовувати найкраще свинину або курку.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya