Дуже смачно з молочком! Швидкий повітряний пиріг з варенням
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Пиріг виходить дуже пишним і повітряним: ніжне бісквітне тісто, просочене ароматним варенням з абрикосів. Рецепт можна використовувати для тортів – бісквіт розрізається на декілька коржів і просочується кремом.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- цукор, 4 ст.л
- ванілін
- олія соняшникова, 5 ст.л
- молоко, 5 ст.л
- борошно, 5 ст.л
- розпушувач, 2 ч.л
- абрикосове варення
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до смаку, перебиваємо масу віночком або міксером.
- Вливаємо молоко, перемішуємо. Додаємо олію, перемішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо віночком до однорідності.
- Форму застеляємо пергаментом і змащуємо її маслом, посипаємо борошном.
- Виливаємо частинe тіста. Запікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.
- На тісто викладаємо абрикосовий джем невеликим шаром.
- Зверху виливаємо тісто і відправляємо допікати ще на 15 хвилин.
- Прибираємо форму, охолоджуємо пиріг і змащуємо зверху варенням.
- Посипаємо верх пирога подрібненими горіхами (арахіс або волоські).
Подаю такий ароматний і ніжний пиріг до чаю. Якщо є час і бажання, можна збити охолоджені жирні вершки з цукровою пудрою і викласти крем зверху.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua