Заготівля зелених помідорів на зиму: швидко і смачно

Помідори  відмінно підходять для консервації і салатів, їх можна маринувати і робити з них розкішну закуску.

Інгредієнти:

  • помідори зелені або бурі, 2 кг
  • цибуля, 4 шт
  • гострий перець, 2 шт
  • сіль, 1 ст.л
  • гірчиця насінням, 2 ст.л
  • коріандр насіння, 1 ч.л
  • вода, 1 л
  • оцет 9%, 70 мл
  • цукор, 4 – 6 ст.л
  • сіль, 1 ст.л
  • перець горошком, 10 шт

Приготування:

  1. Помідори промиваємо і ріжемо товстими кружечками або часточками.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, гострий перець – шматочками.
  3. Змішуємо овочі, додаємо сіль і цукор, гірчицю, коріандр. Добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
  4. У воді розчиняємо сіль і цукор, перець, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, варимо до розчинення.
  5. Вливаємо оцет, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
  6. Салат розкладаємо в стерилізовані банки, ущільнюємо.Заготівля зелених помідорів на зиму: швидко і смачно
  7. Заливаємо маринадом банки і накриваємо кришками.
  8. Банки ставимо в каструлю на рушник і заливаємо гарячою водою по плечики.
  9. Стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
  10. Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати.

Салатик зберігаємо в підвалі або в коморі. При подачі можна поливати нерафінованою олією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: