Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую
від Denzhyttya
21 Вересня, 2021
Класичний рецепт пирога з персиками, який настільки простий, що з ним впорається навіть кулінар початківець. Персики можна замінити іншими фруктами або ягодами.
Інгредієнти:
- борошно, цукор і манна крупа по 1 склянці
- розпушувач, 2 ч.л
- персики близько 1 кг (можна менше)
- молоко, 100 мл
- масло вершкове, 100 г
- ванілін, волоські горіхи
- сіль дрібка
Приготування:
- Просіваємо борошно і змішуємо його з розпушувачем і дрібкою солі, ваніліном до смаку. Перемішуємо суху масу.
- Персики ріжемо часточками.
- Форму для запікання накриваємо пергаментом і натираємо на дно трохи вершкового масла.
- Зверху насипаємо шар сухої маси – 1 склянку. Розрівнюємо. Викладаємо шар персиків. На них насипаємо ще склянку сухої суміші.
- Викладаємо персики. Засипаємо суміш і викладаємо персики.
- Можна трохи молока залишити і змішати його з сухою сумішшю, перетворюючи її в крихту.
- Виливаємо на персики молоко, посипаємо крихтою і подрібненими горіхами, відправляємо в духовку.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Охолоджуємо пиріг і посипаємо його цукровою пудрою.
Якщо є час і бажання, можна зробити сметанний крем з цукровою пудрою. Або з вершками. Персики дуже люблять таке поєднання з кремом і пиріг перетвориться в ніжний і м’який торт.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua