Більше не купую хліб в магазині.
від Denzhyttya
23 Вересня, 2021
Ароматні, м’які і смачні батони можна зробити вдома з мінімального набору продуктів. Хліб буде свіжим кілька днів, він не кришиться при нарізці.
Інгредієнти:
- вода тепла, 250 мл
- сіль, 1 ч.л
- дріжджі сухі, 1 ст.л
- борошно, 3 склянки
Приготування:
- У теплій воді розводимо дріжджі, залишаємо настоятися, щоб з’явилася піна.
- Всипаємо частину просіяного борошна, сіль, перемішуємо.
- Засипаємо по частинах решту борошна і добре вимішуємо тісто.
- Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції маси, щоб тісто виходило м’яким, не липким. За бажанням, в тісто можна додати цільнозернове борошно, наприклад, взяти 2 склянки звичайного і склянку цільнозернового.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
- Обминаємо тісто на столі, присипаному борошном і ділимо на 4 частини.
- З кожної скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Скачуємо з кожного ковбаски-батони, викладаємо на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
- Робимо надрізи на кожному батоні, змащуємо водою або збитим жовтком з молоком або водою і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Дивіться по своїй духовці.
Батони виходять повітряними і м’якими, дуже смачними, прекрасно підходять для бутербродів.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua