Більше не купую хліб в магазині.

Ароматні, м’які і смачні батони можна зробити вдома з мінімального набору продуктів. Хліб буде свіжим кілька днів, він не кришиться при нарізці.

Інгредієнти:

  • вода тепла, 250 мл
  • сіль, 1 ч.л
  • дріжджі сухі, 1 ст.л
  • борошно, 3 склянки

Приготування:

  1. У теплій воді розводимо дріжджі, залишаємо настоятися, щоб з’явилася піна.
  2. Всипаємо частину просіяного борошна, сіль, перемішуємо.
  3. Засипаємо по частинах решту борошна і добре вимішуємо тісто.
  4. Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції маси, щоб тісто виходило м’яким, не липким. За бажанням, в тісто можна додати цільнозернове борошно, наприклад, взяти 2 склянки звичайного і склянку цільнозернового.
  5. Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  6. Обминаємо тісто на столі, присипаному борошном і ділимо на 4 частини.
  7. З кожної скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  8. Скачуємо з кожного ковбаски-батони, викладаємо на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.Більше не купую хліб в магазині. Готую вдома з 4 інгредієнтами
  9. Робимо надрізи на кожному батоні, змащуємо водою або збитим жовтком з молоком або водою і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Дивіться по своїй духовці.Більше не купую хліб в магазині. Готую вдома з 4 інгредієнтами

Батони виходять повітряними і м’якими, дуже смачними, прекрасно підходять для бутербродів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: