Готую листкові коржі замість хліба.

Листкове тісто славиться своєю примхливістю і складністю. Щоб його приготувати, потрібно зробити багато розкачувань, складань і в проміжку між ними – давати  тістові добре охолодитися.

Але я вам хочу запропонувати альтернативний варіант приготування листкових коржів.

Все максимально просто і швидко. Дуже хочу, щоб ви спробували цей рецепт!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сіль – 1 ч. л
  • Вода – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 500 г

Для змазування:

  • Масло вершкове – 150 г
  • Соняшникова олія – 100 мл

Начинка:

  • зелень (яка більше подобається) – пучок

Приготування:

  1. Я готувала 0,5 порцію, а взагалі з цієї кількості продуктів виходить 4 великі коржі або 6 середніх. Орієнтуйтеся на діаметр своєї сковорідки. Отже, починаємо з приготування тіста. У зручну глибоку миску висипаємо борошно, додаємо яйце і сіль.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  2. Нагріваємо воду приблизно до 70 градусів. Нам потрібна саме гаряча рідина, а не крутий кип’яток. Потихеньку вливаємо її в миску з борошном, одночасно перемішуючи тісто виделкою або лопаткою.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  3. Готове тісто вийде м’яким. Не виключено, що воно буде липнути до рук, але поки більше борошна додавати не потрібно. Після відпочинку воно стане більш м’яким і еластичним. Формуємо тісто і накриваємо харчовою плівкою або чистим  рушником. Поки відставляємо в сторону на 20-25 хвилин.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  4. А поки підготуємо начинку. Дрібно нарізаємо невеликий пучок улюбленої зелені. У мене був кріп, петрушка і пара пір’їнок зеленої цибулі. Можна також додавати кінзу, базилік. Є ще варіант і солодкої начинки – цукрова пудра. Нею потрібно посипати тісто при формуванні коржів замість зелені.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  5. Потім робимо суміш масел. Тут все просто. Необхідно розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або на плиті), охолодити його до кімнатної температури, додати олію і все перемішати. Готово, можна формувати коржі, якщо тісто вже відлежалося належний час.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  6. Ділимо тісто на 4 частини для зручності розкачування. Якщо у вас простора робоча поверхня, то можна розрізати і на 2 частини. Шматочки, з якими не працюємо поки, прикриваємо харчовою плівкою, щоб поверхня не сохла.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  7. Присипаємо стіл борошном і розкачуємо шматочок тіста як можна тонше.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  8. Змащуємо його сумішшю масел і посипаємо зеленню або цукровою пудрою.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  9. Розкачуємо другий шматочок тіста і накриваємо ним начинку. Намагаємося, щоб краї пластів збігалися.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  10. Розрізаємо на 4-5 смужок приблизно однакової ширини.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  11. Першу смужку скручуємо в тугий рулет. Потім на нього намотуємо другу смужку. Таким чином, на 1 корж може піти 3-4 смуги.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  12. Ось що вийде в результаті. Повторюємо процедуру в такій же послідовності з усім тістом і всієї начинкою. Масляна суміш залишиться, вона нам знадобиться для обсмажування коржів.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  13. Акуратно розкачуємо кожну заготовку до діаметра сковорідки (можна трохи менше).Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  14. Наливаємо в сковорідку частину масляної суміші і розігріваємо її. Викладаємо корж. Обсмажуємо на помірному вогні до золотистої скоринки.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування
  15. Перевертаємо кілька разів, щоб кожна сторона пропеклась рівномірно.Готую листкові коржі замість хліба. Тісто довго не розкачування

Готові коржі перекладаємо на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія. Потім подаємо, поки не охололи. Коржі виходять хрусткими і дуже ароматними. Відмінна заміна традиційного хліба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: