Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно
від Denzhyttya
19 Вересня, 2021
Таке тісто дуже добре підходить для різних начинок, воно не рветься. Виходить м’яким і еластичним.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт
- вода холодна, 200 мл
- борошно, 500 г
- сіль, 1 ч.л
- картопля, 1 кг
- вершкове масло і цибуля обсмажена, сіль
Приготування:
- Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре з обсмаженою цибулею до смаку, кропом і вершковим маслом.
- У воді розбиваємо яйце, додаємо сіль, всипаємо борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
- Порада: якщо вам і буде потрібно більше борошна, багато не всипайте, просто добре вимішуйте тісто.
- Накриваємо масу і залишаємо на 15 хвилин.
- Тісто ділимо на кілька шматків, кожен розкачуємо в пласт і вирізаємо кружечки склянкою.
- Формуємо вареники з картоплею. Відварюємо в підсоленій воді.
- Подаю вареники з обсмаженою цибулею на вершковому маслі або з шматочками обсмаженого сала. Смачно зі сметаною.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки