Ніжна і соковита скумбрія завдяки маринаду: підсіла на рецепт, готую постійно

Скумбрію багато хто не люблять готувати через її специфічний смак і аромат і часто роблять тільки мариновану або копчену. Пропоную цікавий і дуже смачний рецепт, який можна використовувати і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • скумбрія, 1 шт
  • олія соняшникова, 2 ст.л
  • приправа для риби з сіллю, 1.5 ч.л
  • кетчуп, 2 ст.л
  • лимонний сік, 2 ч.л

Приготування:

  1. Рибу промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, обробляємо на філе.
  2. У олію додаємо перець, кетчуп, приправу для риби, лимонний сік. Соус добре вимішуємо до однорідності.
  3. За допомогою силіконового пензлика покриваємо філе з двох сторін соусом і залишаємо на 30 – 40 хвилин маринуватися.
  4. Форму застеляємо фольгою і викладаємо рибу.
  5. Запікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.Ніжна і соковита скумбрія завдяки маринаду: підсіла на рецепт, готую постійно

Рибка виходить дуже м’якою, соковитою, не пересушеною, з легким ароматом спецій. Можна ще додати гілочку розмарину для пікантності. Подаю таку рибку до різних гарнірів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: