Коли набридла шарлотка, а в хаті є 3 яблука. Готую пишний пиріг до чаю
від Denzhyttya
20 Вересня, 2021
Яблучні пироги гарні тим, що час на підготовку – мінімальний, а результат просто чудовий, тісто буде вологим і просоченим ніжним яблучним пюре.
Інгредієнти:
- яйця, 6 шт
- цукор, 250 г
- сіль дрібка
- сметана, 100 г
- борошно, близько 20 г
- розпушувач, 1.5 ч.л
- яблука, 3 шт
- горіхи волоські 50 г
- смородина за смаком, близько 100 г
Приготування:
- Яйця з’єднуємо з дрібкою солі і збиваємо міксером до пишної маси.
- Всипаємо цукор частинами і збиваємо до стійкої і густої маси.
- Додаємо сметану і акуратно вимішуємо лопаткою.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста.
- Зверху розкладаємо шматочки яблук, посипаємо подрібненими волоськими горіхами, додаємо за бажанням смородину (свіжу або заморожену, можна варення або чорницю, інші ягоди).
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Перевіряйте шпажкою.
- Виймаємо пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою, можна змішати її з корицею.
Пиріг виходить пишним, м’яким, добре просоченим, ідеально підходить до чаювання.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua