Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин

Баклажани, або синенькі – популярний овоч, з якого можна зробити багато різноманітних страв. Сьогодні приготуємо одну з найпростіших і смачних страв  –  баклажани тушковані зі сметаною і часником. Готуються швидко, а результат фантастичний. Страву можна подати і як салат, і як холодну або гарячу закуску. Час приготування: 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт
  • Сметана – 100 г
  • Часник – 2 зубці
  • Кріп – пучок
  • Олія соняшникова – 1 столова ложка
  • Сіль – чверть чайної ложки
  • Перець чорний мелений – дрібка

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне. Баклажани бажано вибирати молоді, з м’якою шкіркою і світлим насінням. Якщо овочі старі, то шкіру і насіння слід прибрати. Сметану використовувати не надто жирну, 15-18% буде цілком достатньо.
  2. Нарізати баклажани на довільні шматочки. Не варто занадто дрібнити, так як в процесі тушкування все може перетворитися в кашу. Посипати сіллю, змішати і залишити на 10 хвилин. Виділиться певна кількість темної рідини.Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин
  3. Баклажани віджати руками і висипати в прогріту з олією сковорідку. Смажити на середньому вогні 4-5 хвилин до появи рум’яного кольору. Викласти сметану, посипати свіжомеленим перцем.Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин
  4. Тушкувати на слабкому вогні, прикривши кришкою, ще 5 хвилин. Додати нарізані кріп і часник.Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин
  5. Змішати, вогонь відразу ж вимкнути і залишити постояти в закритій сковорідці пару хвилин, щоб аромати краще розкрилися. Баклажани тушковані зі сметаною і часником готові. Подавати можна як гарячими, так і в холодному вигляді.Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: