«Наполеон» – слойки на кефірі.

Слойки виходять дуже м’якими, не розсипаються, вологі і просочені. Рецепт простий, а результат просто чудовий.

Інгредієнти:

  • яйце, 1 шт
  • кефір, 125 мл
  • оцет яблучний, 1 ст.л
  • олія рафінована соняшникова, 40 мл
  • масло вершкове розтоплене, 30 мл
  • розпушувач, 1 пакетик
  • сіль дрібка
  • борошно, 480 г

Приготування:

  1. Змішуємо яйце з кефіром, розтоплене вершкове масло і олію, оцет, розпушувач і дрібку солі.
  2. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Ділимо тісто на 4 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт і змащуємо розтопленим вершковим маслом.
  4. Складаємо всі пласти один на одного і прокатуємо качалкою.
  5. Посипаємо подрібненими горіхами – арахісом або волоськими на ваш смак і складаємо пласт в рулет.«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні
  6. Ріжемо рулет порційними шматочками і викладаємо на деко, застелене пергаментом.«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні
  7. Змащуємо зверху розтопленим вершковим маслом.
  8. Випікаємо при 160 градусах близько 1 години.
  9. Виймаємо з духовки і поливаємо солодким сиропом або медом, розведеним теплою, кип’яченою водою.«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні

Коли слойки охолонуть, подаємо до столу з чаєм. Така випічка вам точно сподобається – тістечка ніжні і м’які.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: