«Наполеон» – слойки на кефірі.
від Denzhyttya
21 Вересня, 2021
Слойки виходять дуже м’якими, не розсипаються, вологі і просочені. Рецепт простий, а результат просто чудовий.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт
- кефір, 125 мл
- оцет яблучний, 1 ст.л
- олія рафінована соняшникова, 40 мл
- масло вершкове розтоплене, 30 мл
- розпушувач, 1 пакетик
- сіль дрібка
- борошно, 480 г
Приготування:
- Змішуємо яйце з кефіром, розтоплене вершкове масло і олію, оцет, розпушувач і дрібку солі.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
- Ділимо тісто на 4 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт і змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- Складаємо всі пласти один на одного і прокатуємо качалкою.
- Посипаємо подрібненими горіхами – арахісом або волоськими на ваш смак і складаємо пласт в рулет.
- Ріжемо рулет порційними шматочками і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Змащуємо зверху розтопленим вершковим маслом.
- Випікаємо при 160 градусах близько 1 години.
- Виймаємо з духовки і поливаємо солодким сиропом або медом, розведеним теплою, кип’яченою водою.
Коли слойки охолонуть, подаємо до столу з чаєм. Така випічка вам точно сподобається – тістечка ніжні і м’які.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua