Мариновані сливи з часником “Сливова насолода”

Мариную за цим рецептом вже багато років, не пропускаю жодного сливового сезону. Готується вся ця краса дуже просто, були б сливи і часник.

Необхідні продукти на 2 літрові банки:

  • 1 кг слив (вже без кісточок)
  • 2-3 головки часнику
  • 750 мл води
  • 240 гр. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • 4 горошини запашного перцю
  • 4 шт гвоздики
  • 2 лаврові листки
  • 75 мл оцту 9%

Приготування:

  1. Зливи потрібно вимити, просушити і видалити з них кісточки, не розрізаючи сливи до кінця, а тільки надрізати для вилучення кісточки.Мариновані сливи з часником "Сливова насолода"
  2. Часник чистю і нарізаю зубчики на дольки за розміром з вийнятими кісточками. Начиняю сливи часником. У чисті стерильні банки укладаю сливи з начинкою.Мариновані сливи з часником "Сливова насолода"
  3. У сотейнику кип’ячу воду з цукром, сіллю і спеціями (оцет не додають). Заливаю розсолом сливи, прикриваю стерильними кришками і залишаю банки години на 4-6 до повного охолодження вмісту банок.
  4. Зливаю охолоджений розсіл в каструлю, доводжу до кипіння, кип’ячу 2-3 хвилини, додаю оцет і заливаю сливи гарячим маринадом. Герметично закриваю банки, перевертаю їх і вкриваю пледом для повільного охолодження.
  5. Сливи нікого не залишають байдужим: часточка часнику, захована в сливі просочує її незвичайним ароматом, а маринад робить їх смак неперевершеним.

Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: