Найсмачніша борщова заправка на зиму

Заправка для борщу економить час готування улюбленої страви , надає  насиченість смаку, аромат. Заправка зберігається довго, навіть не один рік.

На 5 літрів борщової заготовки потрібно:

  • 1 кг очищеної цибулі
  • 1 кг очищеної моркви
  • 1,5 кг очищеного буряку
  • 1,5 кг помідорів
  • 0,5 кг солодкого перцю
  • 1-2 гострих перців
  • 1 головка часнику
  • 300-350 мл олії
  • 4 лаврових листки
  • половина чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 столова ложка солодкої паприки
  • 80-90 г солі (3 ст.л. з невеликою гіркою)
  • 120 г цукру (4 ст.л. з верхом)
  • 4 ст.л. оцет

Приготування:

  1. Буряк, моркву тремо на крупній тертці.
  2. Цибулю і солодкий, гострий перець ріжемо шматочками.
  3. Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
  4. Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
    Порада : якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням.
  5. Пасеруємо цибулю на олії до прозорості – близько 10 хвилин.
  6. Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
  7. Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  8. Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник.
  9. Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин.
  10. Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційно, щоб 1 ємність йшла на каструлю борщу.
  11. Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору.

Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: