Випічка з яблуками в духовці: 6 рецептів

Із задоволенням ділюся з вами підбіркою кращих рецептів яблучних десертів в духовці. Це той випадок, коли отримуєш задоволення і від частування, і від процесу приготування. Легко, швидко, ароматно і апетитно! Обов’язково спробуйте кожен рецепт і виберіть улюблений десерт.

Пісна випічка з яблуками: добірка з 6 рецептів

Пісні пиріжки з яблуками

Інгредієнти:

  • 250 мл води
  • 70 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 430 г борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 50 мл рослинної олії
  • 900 г яблук

Приготування:

  1. Спершу приготуємо яблучну начинку. Для цього очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте їх дрібно і обсмажте на сухій сковороді, періодично помішуючи.
  2. Додайте до яблук 30 г цукру і обсмажуйте ще трохи, постійно помішуючи. Волога повинна повністю випаруватися.
  3. Щоб приготувати тісто, змішайте ледь теплу воду з цукром, що залишився. Перемішайте до розчинення.
  4. Просійте 400 г борошна, додайте дріжджі і перемішайте.
  5. Влийте в тісто рослинну олію і замішуйте  спершу ложкою, а потім руками.
  6. Присипте стіл борошном, перекладіть туди тісто і продовжуйте вимішувати, поки не заберете все борошно.
  7. Змастіть миску рослинною олією, покладіть туди тісто і накрийте його харчовою плівкою. Помістіть тісто в тепле місце. Воно повинно збільшитися в обсязі в 2 рази.
  8. Розділіть тісто на 15 рівних частин, скачайте їх в кульки і знову накрийте харчовою плівкою.
  9. З кожного шматочка сформуйте коржик, викладіть начинку і сформуйте пиріжки, защипнувши краї.
  10. Покладіть коржі швом вниз на деко, змащене олією. Накрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Випікайте пиріжки 25 хвилин при температурі 180 ° С. За бажанням їх можна змастити або присипати кунжутом.

Кекси з яблуками і кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • 350 г яблук
  • 150 мл рослинної олії
  • 150 г цукру
  • 80 г кокосової стружки
  • 300 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 3 г солі

Приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть на крупній тертці.
  2. Додайте рослинне масло, цукор, сіль і перемішайте. Цукор повинен почати розчинятися.
  3. Частинами вмішайте просіяне борошно з розпушувачем, всипте кокосову стружку і замісіть тісто.
  4. Викладіть тісто в формочки, наповнюючи їх на 2/3. Випікайте кекси близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С. Готовність перевірте зубочисткою.

Пісна шарлотка

Інгредієнти:

  • 550 г яблук
  • 225 г борошна
  • 100 г цукру
  • 10 г розпушувача
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 1 скл. газованої води
  • 50 мл рослинного масла

Приготування:

  1. Очистіть яблука від серцевини і шкірки, наріжте їх часточками.
  2. Застеліть форму для випікання пергаментним папером і викладіть яблука на дно.
  3. Щоб приготувати тісто, змішайте борошно, цукор, розпушувач і корицю.
  4. У центрі суміші сухих інгредієнтів сформуйте поглиблення. Влийте туди газовану воду і рослинну олію. Замішайте однорідне тісто.
  5. Рівномірно розподіліть тісто на яблука, які виклали. Випікайте 1 годину 10 хвилин при температурі 180 ° С.

Вівсяне печиво з яблуками і родзинками

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 50 г цукру
  • 3 ч. л. лимонного соку
  • 1 трісок. солі
  • 100 мл води
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 100 г родзинок
  • 360 г вівсяних пластівців
  • 10 г розпушувача

Приготування:

  1. Яблука, очищені від шкірки і серцевини, натріть на дрібній тертці.
  2. Додайте лимонний сік, воду, цукор, сіль, попередньо замочені родзинки та рафіновану рослинну олію. Перемішайте інгредієнти.
  3. Подрібніть вівсяні пластівці до стану борошна і додайте їх до яблук разом з розпушувачем. Замісіть тісто і залиште його на 15 хвилин відпочити.
  4. Розділіть тісто на 20 однакових частин. Для цього краще змастити руки рослинним маслом, тоді тісто не буде прилипати.
  5. Кожен шматочок скачайте в кульку і викладіть на застелене пергаментом деко. Злегка притисніть виделкою, формуючи фігурні коржі.
  6. Випікайте печиво близько 30-35 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.

Яблучно-морквяний манник

Інгредієнти:

  • 140 г борошна
  • 120 г манної крупи
  • 100 г цукру
  • 10 г розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • 8 ст. л. рослинної олії
  • 250 г моркви
  • 200 г яблук
  • родзинки за смаком
  • горіхи за смаком

Приготування:

  1. До просіяного борошна всипте манку, цукор, розпушувач і корицю. Перемішайте сухі інгредієнти і зробіть в центрі поглиблення.
  2. Помийте, очистіть і натріть моркву і яблука на дрібній тертці.
  3. У суху суміш влийте рафіновану олію, додайте моркву і яблука. Гарненько перемішайте. За бажанням додайте подрібнені горіхи і попередньо замочені родзинки.
  4. Викладіть на дно форми для випічки пергамент, змастіть дно і боки рослинним маслом. Перекладіть тісто в форму.
  5. Випікайте пиріг 1 годину 10 хвилин при температурі 180 ° С.

Домашні пряники з яблуками

Інгредієнти:

  • 350 г яблук
  • 100 мл рослинної олії
  • 260 г цукру
  • 3 г солі
  • 450 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 5 ст. л. води

Приготування:

  1. Очищені від шкірки і серцевини яблука натріть на середній терці.
  2. Додайте до яблук рослинну олію, 160 г цукру і сіль, перемішайте інгредієнти.
  3. Просійте борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
  4. Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте кульки і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
  5. Випікайте пряники при 180 ° С до зарум’янювання. На це піде близько 25 хвилин.
  6. Тим часом приготуйте глазур. Для цього з цукру, що залишився і води зваріть сироп. Змастіть готові пряники.

Мій безумовний фаворит – вівсяне печиво з яблуками!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: