Закусочний торт «Святковий»
від Denzhyttya
25 Вересня, 2021
Приготуйте цю закуску всього лише раз, і ви більше не зможете відмовити собі в задоволенні робити її регулярно!
Інгредієнти:
- куряча печінка 400 г
- рис 80 г
- вершкове масло 50 г
- яйце 4 шт.
- сметана 5 ст. л.
- пшеничне борошно 2 ст. л.
- сир 250 г
- цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- часник 1 зуб.
- лимонний сік 1 ст. л.
- сода дрібка.
- сіль за смаком
- мускатний горіх за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Рис залийте холодною водою, на середньому вогні доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Потім додайте до нього очищену курячу печінку і варіть ще хвилин 5-7.
- Готові рис і печінку витягніть за допомогою шумівки і перекладіть в чашу блендера. Додайте до них неповний ополоник рисового відвару, посоліть, всипте дрібку мускатного горіха, покладіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідного стану. Готовий паштет викладіть в окрему ємність і дайте йому охолонути.
- Щоб приготувати омлетні коржі, змішайте яйця, 4 ст. л. сметани, сіль, соду і борошно. Доведіть масу до однорідного стану. У розігрітій на сковороді олії посмажте 3 щільних яєчних млинчика. Зніміть їх з вогню і викладіть на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
- Цибулю наріжте дрібно, моркву натріть на крупній тертці і обсмажте їх на олії до утворення приємного золотистого відтінку. Овочі змішайте з сиром, додайте до них пропущений через прес зубчик часнику і лимонний сік. Ретельно перемішайте всі складові.
- З усіх підготовлених інгредієнтів зберіть закусочний торт. Використовуйте для цього кулінарне кільце або будь-яку іншу круглу форму. Для основи візьміть яєчний млинець, змастіть його третьою частиною сирної маси, а потім викладіть частину паштету. Так повторіть три рази. Зверху страву накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на всю ніч. Верх готового закусочного торта трохи змастіть сметаною і посипте подрібненою петрушкою або зеленою цибулею.
У розрізі торт виглядає просто шикарно, а на смак виходить неймовірно ніжним і м’яким. Якщо ви не любитель сиру, замініть його дуже густою сметаною або плавленим сиром – від цього страва і її смак не постраждають. Готуйте з задоволенням!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки