Смажені пиріжки з повидлом

Зізнатися чесно, на сковороді готую пиріжки в рази частіше, ніж в духовці. Мені подобається, що вони відразу можуть бути і хрусткими, і повітряно-м’якими.

смажені пиріжки з повидлом

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 400-500 г
  • дріжджі 7 г
  • цукор 1 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • вода 300 мл
  • соняшникова олія 2 ст. л.
  • яблучне варення за смаком

Приготування:

  1. У глибоку миску перелийте теплу воду. У неї пересипте сухі швидкодіючі дріжджі. Якщо плануєте використовувати свіжі дріжджі, збільшіть їх кількість в 3 рази.
  2. У цю ж миску пересипте цукор, додайте сіль. Перемішайте все віночком. Дріжджі з цукром в кінцевому підсумку повинні розчинятися у воді. Потім додайте 1 ст. л. рослинної олії.смажені пиріжки з яблучною начинкою
  3. Просійте в миску з дріжджовий масою всю муку. Перемішайте інгредієнти ложкою. Далі вимішуйте тісто руками 5-7 хвилин. Якщо воно вийшло рідким, додайте ще борошна.
  4. Тісто має вийти не занадто крутим: м’яким і не липнути  до долонь. Скачайте його в кулю і помістіть в ємність, змащену лією. Накрийте тісто плівкою.
  5. Дайте готовому тісту піднятися, залишивши його в теплому місці приблизно на годину. Далі обімніть його і викладіть на стіл. Руки і робочу поверхню змастіть олією.
    смажені пиріжки
  6. Тісто поділіть приблизно на 20 кульок. Їх накрийте серветкою, дайте підійти хвилин 5-10. Потім розімніть кожну кульку в коржик. Викладіть по 1 ст. л. повидла.
  7. Гарненько защипніть краї тіста, сформуйте пиріжки. На сковороді розігрійте олію. Вона повинна доходити до середини пиріжка. Вироби викладіть швом вниз.
  8. Смажте пиріжки до утворення золотистої скоринки з обох сторін. Готові вироби складайте на паперову серветку, щоб вона ввібрала жир.пиріжки, смажені на сковороді

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: