Маринована капуста з буряком і часником
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Всі продукти, що входять до складу цієї закуски, відмінно поєднуються між собою. А значить і закуска вийде просто дивовижною. Її можна подавати, як самостійну страву або використовувати при приготуванні салатів.
Інгредієнти:
- 2 кілограми капусти
- 200 грам буряка
- пів головки часнику
- 150 грам моркви
- 1 гострий перець
Для маринаду
- 1 літр води
- 3 столові ложки цукру
- 3 столові ложки солі
- 10 штук перцю горошком
- 1 лавровий лист
- 100 мілілітрів оцту 9%
Приготування:
- Капусту очищаємо від верхнього листя і нарізаємо квадратами. Буряк і моркву очищаємо, а потім нарізаємо брусочками. Часник очищаємо і нарізаємо пластинками. Подрібнюємо гострий перець.
- Всі підготовлені продукти кладемо в миску і добре перемішуємо. А потім перекладаємо в 3-ох літрову банку.
- Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перець і лавровий лист. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо маринад 10 хвилин, потім витягуємо перець і лавровий лист. Додаємо оцет і все перемішуємо.
- Гарячим маринадом заливаємо підготовлені овочі в банці. Накриваємо капроновою кришкою, залишаємо остигати, а потім прибираємо в холодильник на 1 добу. Через відведений час капуста готова, можна подавати до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua