Домашнє згущене молоко: розповім, як приготувати згущене молоко швидко

Згущене молоко – улюблені ласощі багатьох солодкоїжок. Сьогодні будемо готувати цей смаколик вдома.

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра  – 500 гр
  • Молоко  – 350-400 мл
  • Масло вершкове – 40 гр

Приготування:

  1. Нам знадобиться каструля з високими стінками, для того щоб наше молоко при закипанні не втекло. Вливаємо в каструлю молоко, додаємо вершкове масло і просіяну цукрову пудру.
  2. Ставимо каструлю на повільний вогонь. Помішуючи доводимо до повного розчинення масла і пудри, після чого переставляємо на середній вогонь і доводимо до кипіння, як тільки закипить, постійно помішуючи варимо протягом 10 хвилин. Довше варити не потрібно.
  3. Виливаємо в баночку, або в невеликий керамічний молочник, в якому будете подавати на стіл. Деякий час охолоджуємо, а потім можна поставити до ранку в холодильник.

Якщо вам здасться згущене молоко рідкуватим – це нормально. Після охолодження воно ще трохи загусне.

Порада: цукрову пудру краще купити в магазині, так як в ній міститься крохмаль, який сприяє загустінню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: