Ніжні булочки з борошна, води і масла
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Ніжні слойки – це дуже смачні ласощі .
Інгредієнти:
- борошно, 2.5 склянки
- вода, 1 стакан
- сіль, 1 ч.л
- масло вершкове, 100 г
- сир за смаком і бажанням
Приготування:
- У воду всипаємо частинами просіяне борошно і додаємо сіль, вимішуємо тісто.
- Додаємо по шматочку вершкового масла і продовжуємо вимішувати, присипаючи стіл борошном.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
- Ділимо тісто на 4 частини і формуємо колобки, накриваємо їх.
- Кожен колобок розгортаємо в дуже тонкий пласт.
- Змащуємо розтопленим вершковим маслом, накриваємо другим шаром, його також змащуємо маслом. Робимо так з усіма 4 пластами, складаючи їх стопкою.
- Звертаємо всю стопку в рулет і ріжемо її порційними шматочками.
- Кожен шматочок розгортаємо в коржик і стискаємо в середині – виходить метелик.
- Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, змащуємо солодким сиропом і випікаємо при 180 градусах 15 – 20 хвилин.
Таку випічку можна ще гарячою змастити медом або полити згущеним молоком .
Джерело:
mandarynka.com.ua