Гострий салат на зиму. Подавати до будь-яких рибних і м’ясних страв

Гострий салат на зиму стане однією з ваших улюблених зимових страв.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кілограм
  • Помідори – 1,5 кілограма
  • Морква – 150 грам
  • Солодкий перець – 1 кілограм
  • Соняшникова олія – 100 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста – 500 грам
  • Цукор – 50 грам
  • Сіль – 50 грам
  • Оцет 9% – 50 мілілітрів
  • Чорний мелений перець – 1 чайна ложка
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець – 1 штука

Приготування:

  1. Помідори пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
  2. Приготовлені баклажани наріжте кружечками, трохи посоліть і на годину відкладіть в сторону.
  3. Болгарський перець наріжте соломкою, цибулю півкільцями, моркву, часник і невеликий шматочок гострого перцю пропустіть через м’ясорубку, отриману суміш змішайте з приготованим помідорним соусом.
  4. Влийте масу в каструлю і поставте на середній вогонь. Коли суміш підігріється, додайте спеції, оцет і олію, доведіть до кипіння.
  5. Нарізані баклажани промийте від солі і разом з цибулею і перцем додайте до киплячої суміші. На зменшеному вогні тушкуйте салат ще 40 хвилин. Поки салат тушкується, простерилізуйте банки, просушіть і охолодіть їх.
  6. Розкладіть готовий салат в простерилізовані літрові банки і закатайте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: