Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Шоколадне диво з яблучною начинкою, дуже м’яке і просочене. Рецепт має всі шанси стати вашим улюбленим, все робиться легко, набір продуктів – самий звичайний, просто беріть все якісне і тоді точно вийде.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г
  • кефір, 200 мл
  • борошно, 500 г
  • сіль дрібка
  • жовтки, 3 шт
  • сода, 0.5 ч.л

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 800 г
  • цукор, 100 г
  • кориця, 1 чл
  • горіхи волоські за бажанням, 100 г родзинок

Приготування:

  1. Охолоджене вершкове масло натираємо в просіяне борошно і перетираємо всю масу в крихту.
  2. Вливаємо жовтки і кефір, додаємо  соду і вимішуємо м’яке тісто. Обертаємо його плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
  3. Порада: замість 3 жовтків можна просто взяти 2 яйця.
  4. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, змішуємо з корицею, горіхами і родзинками – додаткові наповнювачі беріть будь-які за своїм бажанням.
  5. Ділимо тісто на 3 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт.
  6. Форму змащуємо маслом або накриваємо пергаментом, кладемо перший пласт тіста, начинку, пласт тіста, начинку і накриваємо все тістом.Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно
  7. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
  8. Охолоджуємо пиріг і поливаємо його розтопленим шоколадом або звареною глазур’ю, можна зробити карамель.Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Рецепт, як бачите, простий, але результат вас приємно здивує – такий яскравий яблучний і шоколадний аромат буде  на кухні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: