Правильне тісто це головне: розповідаю, як приготувати швидкі і пишні пиріжки без дріжджів

Тісто виходить дуже м’яким і поступливим, відмінно підходить для самих різних начинок. Звичайно, такі пиріжки ми будемо смажити на сковорідці,  з варенням також чудово виходять, начинка не буде розтікатися.

Інгредієнти:

  • кефір, 250 мл
  • сметана, 50 мл
  • борошно, 400 г
  • жовток, 1 шт
  • сіль і цукор по 1 ч.л
  • сода, половина ч.л
  • олія соняшникова, 1 ст.л

Приготування:

  1. Продукти беремо кімнатної температури. Змішуємо кефір зі сметаною, сіллю і цукром, олією і жовтком.
  2. Порада: кефір і сметану намагайтеся взяти жирні, саме вони і надають пиріжкам пишність і легкість, м’якість.
  3. Борошно просіваємо і частину змішуємо з содою і всипаємо в тісто, перемішуємо.
  4. Тепер частинами додаємо решту борошна і вимішуємо тісто. Борошна у вас може піти трохи більше, щоб тісто не було липке.
  5. Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
  6. Начинку робіть за власним смаком, можна картопляне пюре або капусту тушковану, яйця з зеленою цибулею  і т.д.
  7. Змащуємо руки олією і формуємо пиріжки. З цього об’єму тіста у вас вийде 10 штук.
  8. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з двох сторін.

Правильне тісто це головне: розповідаю, як приготувати швидкі і пишні пиріжки без дріжджів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: