Пиріг «Равлик» з дріжджового тіста зі згущеним молоком

Для мене запах домашньої випічки завжди асоціювався з затишком. Повертаєшся додому, а там тебе чекає ціла миска маминих пиріжків. Зараз я і сама мама, так що намагаюся радувати своїх близьких смачненьким. Один з улюблених сімейних рецептів – пиріг «Равлик» з дріжджового тіста. Виходить завжди, готувати можна хоч кожен день.

В якості начинки можна використовувати різні джеми та варення, ягоди, шоколад, горіхи, сухофрукти або варене згущене молоко. Мені, наприклад, подобається з вишнею. А ще пиріг у вигляді равлика виглядає досить ефектно, не соромно друзів пригостити. І повірте, без рецепта ніхто не піде.

тісто з яйцями

Інгредієнти:

  • молоко 120 мл
  • яйце 2 шт.
  • цукор 60 г
  • вершкове масло 80 г
  • дріжджі 7 г
  • сіль 0,5 ч. л.
  • ванілін 1,5 г
  • пшеничне борошно 400 г
  • згущене молоко 150 г
  • яєчний жовток 1 шт.

Приготування:

  1. Злегка підігрійте молоко (100 мл), всипте в нього цукор і дріжджі, перемішайте і залиште під рушником на 15 хвилин. Після чого додайте яйця, сіль, ванілін і розтоплене тепле масло. Перемішайте віночком.тісто з яйцями
  2. Просійте в рідку масу борошно і замісіть еластичне тісто. Скачайте його в кулю і покладіть в миску, змащену олією. Накрийте і залиште підходити в теплому місці на 40-60 хвилин.дріжджове тісто
  3. Тісто, що підійшло потрібно злегка  вимісити. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розкачайте його в овальний пласт товщиною 3 мм і величиною приблизно 65 см на 45 см.раскатанное дріжджове тісто
  4. Змастіть третю частину тіста вареним згущеним молоком (по довгій стороні). Потім скрутіть рулет майже до половини пласта. Візьміть ніж для тіста і зробіть ним перпендикулярні рулету надрізи на другій половині.рулет з начинкою
  5. Акуратно скрутіть рулет до кінця і перекладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом (10-15 г). Укладіть пиріг у вигляді спіралі. Залиште під рушником на 15 хвилин. Змішайте жовток зі столовою ложкою молока. Змастіть пиріг і випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.пиріг зі згущеним молоком

Якщо вийде, дайте пирогу охолонути. Дріжджова випічка виходить ніжною і м’якою, довго не засихає. Але зберігати її потрібно накритою. А аромат який! Голова йде обертом. Переконайтеся самі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: