Яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен
від Denzhyttya
6 Жовтня, 2021
Така здоба виходить не тільки смачною і дуже ароматною, але і красивою – шарлотку точно можна зробити до чаювання з гостями, і вона здивує всіх своєю оригінальністю.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- яблука, 6 шт
- борошно, близько 380 г
- цукор, 120 г
- розпушувач, 1 ч.л
- масло вершкове, 160 г
- сіль дрібка
- кориця, родзинки, цукор коричневий
- крохмаль кукурудзяний, 30 г
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, просіяним борошном і розпушувачем, сіллю. Перетираємо масу в крихту.
- Вливаємо трохи збиті яйця і вимішуємо злегка, збираємо тісто .
- Ділимо тісто на дві нерівні частини, укладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Якщо у вас приготована начинка, тоді можна відправити тісто в морозильну камеру на 7 хвилин.
- Яблука очищаємо від шкірки і тремо на крупній тертці, змішуємо з цукром і крохмалем, корицею і родзинками.
- Порада: крохмаль беріть той, який є в наявності, а надто сухі родзинки, можна попередньо запарити окропом, потім віджати і додати в масу.
- Більшу частину тіста викладаємо в круглу форму і формуємо бортики, викладаємо начинку і зверху прикрашаємо кружечками тіста, які робимо з меншої частини тіста.
- Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин.
- Трохи охолоджуємо пиріг у формі, виймаємо і охолоджуємо остаточно.
- Можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг високий, пишний, начинка дуже ароматна, соковита, дає необхідну вологість тіста і виходить відмінний десерт до чаю.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua