Яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен

Така здоба виходить не тільки смачною і дуже ароматною, але і красивою – шарлотку точно можна зробити до чаювання з гостями, і вона здивує всіх своєю оригінальністю.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт
  • яблука, 6 шт
  • борошно, близько 380 г
  • цукор, 120 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • масло вершкове, 160 г
  • сіль дрібка
  • кориця, родзинки, цукор коричневий
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г

Приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, просіяним борошном і розпушувачем, сіллю. Перетираємо масу в крихту.
  2. Вливаємо трохи збиті яйця і вимішуємо злегка, збираємо тісто .
  3. Ділимо тісто на дві нерівні частини, укладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Якщо у вас приготована начинка, тоді можна відправити тісто в морозильну камеру на 7 хвилин.
  4. Яблука очищаємо від шкірки і тремо на крупній тертці, змішуємо з цукром і крохмалем, корицею і родзинками.
  5. Порада: крохмаль беріть той, який є в наявності, а надто сухі родзинки, можна попередньо запарити окропом, потім віджати і додати в масу.
  6. Більшу частину тіста викладаємо в круглу форму і формуємо бортики, викладаємо начинку і зверху прикрашаємо кружечками тіста, які робимо з меншої частини тіста.Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен
    Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин.
  8. Трохи охолоджуємо пиріг у формі, виймаємо і охолоджуємо остаточно.
  9. Можна посипати цукровою пудрою.Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен

Пиріг високий, пишний, начинка дуже ароматна, соковита, дає необхідну вологість тіста і виходить відмінний десерт до чаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: