Тефтелі з овочами в духовці
від Denzhyttya
10 Жовтня, 2021
Думка про те, що приготувати на обід, не здається такою страшною, коли маєш під рукою кілька хороших рецептів. Один з них – тефтелі з овочами в духовці. Проста і апетитна страва допоможе вам досхочу нагодувати домочадців і заощадити час.
Використовуйте доступні овочі, такі як картопля і морква. Додайте трохи перцю для соковитості і запікайте тефтелі під томатним соусом в духовці. Позитивні відгуки не змусять себе довго чекати.
Інгредієнти:
- картопля 2 шт.
- морква 1 шт.
- болгарський перець 3 шт.
- фарш із яловичини 400 г
- цибуля 1 шт.
- яйце 1 шт.
- панірувальні сухарі 75 г
- петрушка 0,5 пуч.
- томатна паста 200 г
- соняшникова олія 100 мл
- вода 100 мл
- кмин 0,5 ч. л.
- червоний перець мелений 1 ч. л.
- сіль 2 ч. л.
- чорний перець (мелений) 1 ч. л.
Приготування:
- Змішуємо томатну пасту з соняшниковою олією, 0,5 ч. л. солі і водою. Доводимо до однорідності.
- У фарш додаємо пропущену через м’ясорубку цибулю, панірувальні сухарі, яйце, подрібнену петрушку, що залишилася сіль і спеції. Ретельно перемішуємо.
- Нарізаємо картоплю і моркву кружечками, можна фігурними, а перець очищаємо від насіння і ділимо на 4 частини. Викладаємо овочі на деко.
- З фаршу формуємо тефтелі розміром з тенісний м’яч і викладаємо на овочі. Заливаємо томатним соусом.
- Накриваємо страву листом пергаментного паперу і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім знімаємо папір і повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.
М’ясні тефтелі з овочами виходять дуже ароматними і смачними. Це вже повноцінний ситний обід. А швидкий десерт можна приготувати в мікрохвильовій печі.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки