Огіркова “ікра” на зиму
від Denzhyttya
7 Жовтня, 2021
Добрий день, дорогі господині! Сьогодні у мене черговий рецепт смачної закуски на зиму – огіркова ікра. Проста, дуже смачна страва. Готується просто, зберігається добре. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- помідори – 300 г
- цибуля – 300 г
- солодкий перець – 300 г
- морква – 300 г
- часник – 3-4 зубчики
- сіль – 1 ст. л
- чорний мелений перець – за смаком
- цукор – 1 ч. л
- оцет – 9% -4 ч. л
Приготування:
- Огірки натерти на грубій терці, віджати і злити зайву рідину. Помідори теж натерти на тертці, шкірку можна зняти.
- Моркву натерти на грубій терці, перець і цибулю нарізати дрібно.
- Натерті помідори виливаємо в каструлю з товстим дном або казан, тушкуємо на невеликому вогні.
- Поки помідори тушкуються, обсмажуємо по черзі на олії інші овочі і викладаємо до помідорів. Цибулю обсмажуємо до м’якості і прозорості.
- Обсмажуємо моркву. Викладаємо до помідорів і цибулі.
- До м’якості обсмажуємо перці.
- Останніми обсмажуємо огірки, попередньо зливши рідину.
- Додаємо сіль, перець, цукор, томатну пасту, пропущений через прес часник. Тушкуємо 25 хвилин.
- Додаємо оцет. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, вимикаємо вогонь.
Ікра готова, гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,2 літра. Дуже пікантно і смачно, раджу неодмінно спробувати.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua