Огіркова “ікра” на зиму

Добрий день, дорогі господині! Сьогодні у мене черговий рецепт смачної закуски на зиму  – огіркова ікра. Проста, дуже смачна страва. Готується просто, зберігається добре. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • помідори – 300 г
  • цибуля – 300 г
  • солодкий перець – 300 г
  • морква – 300 г
  • часник – 3-4 зубчики
  • сіль – 1 ст. л
  • чорний мелений перець – за смаком
  • цукор – 1 ч. л
  • оцет – 9% -4 ч. л

Приготування:

  1. Огірки натерти на грубій терці, віджати і  злити зайву рідину. Помідори теж натерти на тертці, шкірку можна зняти.Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"
  2. Моркву натерти на грубій терці, перець і цибулю нарізати дрібно.Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"
  3. Натерті помідори виливаємо в каструлю з товстим дном або казан, тушкуємо на невеликому вогні.
  4. Поки помідори тушкуються, обсмажуємо по черзі на олії інші овочі і викладаємо до помідорів. Цибулю обсмажуємо до м’якості і прозорості.
  5. Обсмажуємо моркву. Викладаємо до помідорів і цибулі.
  6. До м’якості обсмажуємо перці.Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"
  7. Останніми обсмажуємо огірки, попередньо зливши рідину.
  8. Додаємо сіль, перець, цукор, томатну пасту, пропущений через прес часник. Тушкуємо 25 хвилин.Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"
  9. Додаємо оцет. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, вимикаємо вогонь.Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму"

Ікра готова, гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,2 літра. Дуже пікантно і смачно, раджу неодмінно спробувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: