Домашній йогурт з молока

Йогурт вийде досить густим, приємної консистенції і нейтрального смаку. Добавки віддаю перевагу вносити на самому останньому етапі готування.

домашній йогурт з молока

Інгредієнти:

  • молоко 5 л
  • дріжджі 3 ч. л.

Приготування:

  1. Автор рецепта стверджує, що для приготування йогурту підійде навіть магазинне молоко. Але особисто я використовувала домашнє. Молоко кімнатної температури перелийте в каструлю.
  2. Доведіть молоко до кипіння на середньому вогні, варіть хвилин 15. Далі зніміть молоко з вогню, розлийте його по банках. Дайте молоку охолонути до 45 градусів.домашній йогурт
  3. Температуру краще контролювати за допомогою кухонного термометра. В окрему мисочку зберіть по 1 ст. л. молока з кожної банки. В молоко в мисці додайте дріжджі. Перемішайте.
  4. Коли дріжджі розчиняться, масу рівномірно розподіляємо по банках. Накрийте банки паперовими рушниками, а зверху поставте кришки. Їх закручувати не потрібно.
    йогурт без йогуртниці
  5. Банки накрийте пледом або парою рушників, залиште їх при кімнатній температурі на всю ніч. Вже на ранок йогурт буде готовий. Далі зберігати його потрібно в холодильнику.як приготувати йогурт

Такий домашній йогурт з молока відмінно підійде до вівсянки  на сніданок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: