Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
від Denzhyttya
13 Жовтня, 2021
Пропоную вам рецепт найулюбленішого яблучного пирога. Пиріг виходить дуже м’яким, пишним і приголомшливо смачним! А рецепт настільки простий, що готувати його можна кожний день. Рекомендую!
Інгредієнти (діаметр форми 23 см):
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 110 г
- Вершкове масло – 80 г
- Молоко – 80 мл
- Борошно – 280 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванілін – дрібка
- Сіль – дрібка
- Цедра 1 лимона – за бажанням
Начинка:
- Яблука – 400-500 г
- Цукор – 2 ст.л.
- Кориця – 0,5 ч.л. (за бажанням)
- Лимонний сік – 1 ст.л. (за бажанням)
Приготування:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Духовку відразу ставимо розігріватися до 180 градусів, оскільки тісто ми приготуємо дуже швидко.
- У миску додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор, дрібку солі, ванілін (або 1 ч.л. ванільного цукру) і цедру 1 невеликого лимона (за бажанням). Перемішуємо міксером, або віночком.
- Додаємо яйця і ще раз добре перемішуємо.
- Вливаємо молоко і знову перемішуємо.
- Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в два прийоми до решти інгредієнтів, замішуючи тісто.
- Готове тісто виходить в’язкої консистенції, м’яке і липке.
- Яблука очищаємо від шкірки і насіння, і нарізаємо тонкими часточками.
- До яблук додаємо 1 ст.л. цукру, лимонний сік, корицю і перемішуємо.
- Форму для випікання (у мене діаметр 23 см) застеляємо пергаментним папером, а боки змащуємо соняшниковою олією і присипаємо борошном. Тісто перекладаємо в форму і розподіляємо рівним шаром.
- Зверху викладаємо яблука, злегка вдавлюючи їх в тісто. Зверху яблука теж можна присипати 1 ст.л. цукру.
- Випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою без залишків мокрого тіста.
- Готовий пиріг залишаємо охолонути в формі на 15 хвилин, потім виймаємо його і охолоджуємо на решітці.
Пиріг, за бажанням, можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua