Повітряний і пишний: пиріг з яблуками на кефірі. Перевершив всі очікування

Тісто на кефірі завжди радує своєю унікальністю і ідеальної текстурою. Воно прекрасно підходить для різних начинок, все готується просто і швидко.

Інгредієнти:

  • кефір, 250 мл
  • яйця, 2 шт
  • сіль щіпка
  • цукор, 150 г
  • олія, 100 мл
  • борошно, 300 г
  • розпушувач, 15 г
  • ванілін.

Приготування:

  1. Всі продукти заздалегідь готуємо. Це потрібно, щоб їх температура була однаковою, кімнатною.
  2. Яйця змішуємо з сіллю і починаємо збивати, потім всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишної і густої маси.
  3. Наливаємо кефір та олію, збиваємо до однорідності на мінімальних обертах або просто перемішуємо вінчиком.
  4. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо густе тісто.
  5. Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
  6. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо часточками, красиво викладаємо зверху, трохи вдавлюючи в тісто.
  7. Ще можна обсипати крихтою (цукор, борошно і вершкове масло перетирається руками або за допомогою блендера) або просто цукром і корицею.
  8. Випікаємо від 40 до 50 хвилин при 180 градусах, але готовність перевіряйте шпажкою і дивіться за особливостями своєї духовки.

Пиріг м’який, дуже пишний, структура трохи схожа на кекс. Замість яблук відмінно підходять сливи, груші, абрикоси, будь-які ягоди і сухофрукти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: