Пиріг смачніше торта. Просте тісто перетворюється в дивовижний бісквіт
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Найпростіше тісто може перетворитися в дивовижний бісквіт, покритий дуже смачною карамеллю і вершковим кремом. Набір продуктів звичайний, але результат вас точно здивує.
Інгредієнти:
- цукор, 150 г
- яйця, 5 шт
- розпушувач, 10 г
- ванілін за смаком
- борошно, 150 г
Для приготування карамелі необхідно:
- масло вершкове, 50 г
- цукор, 160 г
- вершки жирні, 200 мл
Для приготування крему візьміть:
- вершки жирні, 200 мл
- пудра цукрова, 2 ст.л
Для приготування заливки потрібно:
- вершки або молоко, 600 мл
- цукор, 1.5 ст.л
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і збиваємо до пишної, білої маси.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем частинами і перемішуємо лопаткою.
- Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментом, викладаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.
- Для карамелі нагріваємо на повільному вогні цукор, перемішуючи, поки він не розплавиться і не стане карамельного кольору.
- Додаємо в цукор масло вершкове, перемішуємо до розчинення.
- Вливаємо вершки і добре перемішуємо, щоб маса стала повністю однорідною і гладкою без крупинок цукру. Охолоджуємо.
- Бісквіт охолодити.
- Для просочення змішайте молоко або вершки з цукром. Можна обійтися і без цукру, просто просочити корж молоком або вершками.
- Проколюємо бісквіт у формі шпажкою і поливаємо просоченням.
- Для крему збиваємо охолоджені жирні вершки, поступово всипаємо пудру і збиваємо до пишності і густоти.
- Викладаємо крем на бісквіт, поливаємо карамеллю і за бажанням ще прикрашаємо кремом, видавлюючи його з мішка у вигляді різних візерунків.
- Відправляємо пиріг в холодильник на кілька годин.
Ви самі побачите, наскільки гарний, пишний і ароматний виходить пиріг, це повноцінний торт, який можна робити на святковий стіл.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua