Рецепт яблучної шарлотки. Професійний стандарт з молоком!

Рецептів пирогів з яблуками дуже велика кількість. Ми пропонуємо вам ще один варіант шарлотки з яблуками, яка завжди виходить просто ідеально.

Інгредієнти:

  • яблука, 1 кг
  • цукор, 120г
  • борошно, 160 г
  • яйця, 3 шт
  • розпушувач, 1 ч.л
  • лимон, 1 шт
  • молоко, 100 мл
  • сіль за смаком
  • масло вершкове, 20 г

Форму для випічки можна взяти діаметром 25 см.

Приготування:

  1. Яблука промиваємо, видаляємо шкірку і серцевину, ріжемо на тонкі часточки, скроплюємо їх соком лимона.
  2. Яйця ретельно збиваємо з цукром в стійку піну, вливаємо молоко і перемішуємо.
  3. Борошно просіваємо разом з розпушувачем, додаємо цедру лимона, змішуємо. Цю масу всипаємо в збиті яйця з молоком і добре все змішайте до однорідності.
  4. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо манкою.
  5. У форму викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Присипаємо тісто цукром і викладаємо кілька шматочків вершкового масла.
  6. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо хвилин 20 – 30, до золотистої скоринки.

Якщо любите смак яблук з корицею, можна присипати часточки корицею і залити тістом або ж присипати тісто зверху цукром, змішаним з корицею. Смаку додають і подрібнені волоські горіхи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: