Три салати з буряка, якими можна насолоджуватися круглий рік

Сьогодні поділюся з вами 3-ма рецептами салатів з буряка!

Перший салат. Буряк зі свіжою морквою

Три салати з буряка, якими можна насолоджуватися круглий рік

Щоб прискорити процес приготування страви, відварюйте буряк заздалегідь. А ще його можна запекти в духовці. Спосіб підготовки – вибирайте особисто.

Я вважаю, що смачніший салат виходить, якщо його запекти. Таким чином, буряк зберігає свою соковитість краще. Щоб запекти його, потрібно промити коренеплід і загорнути у фольгу. Включайте духовку на 160 ° і відправляйте в неї буряки. Готувати потрібно, поки в овоч не буде вільно входити виделка. На запікання  йде близько 30 хвилин.

Покроковий рецепт приготування бурякового салату .

  1. Очистіть буряк від шкірки і натріть на великій стороні терки. Доповніть подрібненим часником.
  2. Наріжте ножем свіжу моркву на тонку і невелику соломку.
  3. У поєднанні з відвареним буряком і заправкою, морква придбає ще більш приємний смак.
  4. Посоліть салат і заправте соняшниковою олією.
  5. Перемішайте і подайте страву до столу.
  6.   Щоб зробити салат більш ароматним, влийте до продуктів ароматну соняшникову олію. Я пробувала готувати його з оливковою та  кукурудзяною олією, і знаєте – мені дуже сподобалися обидва варіанти.
  7. При подачі салату до столу можна прикрасити його гілочкою зелені. Дуже добре поєднується такий салат з картопляними гарнірами, вермішеллю, рибними і м’ясними стравами.

Другий салат. Буряк з м’ясом

Три салати з буряка, якими можна насолоджуватися круглий рік

Інгредієнти:

  • Буряк
  • свіжа морква
  • зелень (будь-яка)
  • зубчик часнику
  • олія
  • сіль

Приготування:

Салат – дуже смачний і ситний. У його складі буде буряк, морква та інші інгредієнти, про які дізнаєтеся особисто, якщо будете читати рецепт далі. Для приготування салату ще швидше – відварюйте або запікайте буряк до повної готовності заздалегідь.

А ще ця страва виходить дуже красивою і яскравою завдяки буряку, за рахунок його соковитості, вона не потребує додаткового часу на просочення. При подачі до столу можна навіть обійтися без гарніру, а якщо сильно голодні – зваріть парочку картоплин в мундирі. В такому випадку – ситна вечеря гарантована!

  1. Наріжте моркву ножем на дрібну соломку( за рецептом свіжа морква.)
  2. Відварений буряк натріть на грубій терці.
  3. Куряче філе промийте під водою і наріжте на невеликі шматочки.
  4. На розігрітій сковорідці з соняшниковою олією обсмажте  філе.
  5. Посоліть за смаком і додайте мелений перець. Готуйте філе на середньому вогні.
  6. Обсмаживши до золотистої скоринки з одного боку, переверніть філе на іншу сторону – продовжуйте готувати також до рум’яного кольору.
  7. Обсмажте філе викладіть на окрему тарілку і дайте йому трохи охолонути.
  8. Наріжте зелень дрібно.
  9. Для цього салату можна використовувати абсолютно будь-яку зелень – кріп, петрушку, зелену цибулю.
  10. Змішайте зелень з іншими продуктами в салатнику і наріжте ножем оохолоджене філе на невелику соломку.
  11. Цей рецепт вдалий ще й тим, що в складі салату є білок, вуглеводи і клітковина.
  12. Перекладіть філе в салатник і посоліть продукти на смак.
  13. Заправте майонезом і перемішайте.

Третій салат. Ульотний салат з буряка

Три салати з буряка, якими можна насолоджуватися круглий рік

До вашої уваги рецепт дуже смачного і навіть незвичайного салату з буряка. Для його приготування потрібно відварити або запекти буряк. Я рекомендую запікати, так як в такому випадку буряк буде ще соковитішим.

А поки він готується, підготуйте інші овочі. В такому випадку – салат вдасться приготувати ще швидше.

Інгредієнти:

  • Буряк
  • куряча грудка
  • морква свіжа
  • сіль
  • зелень
  • майонез

Приготування:

  1. Приготувати буряк в духовці не складно. Потрібно лише промити його гарненько, обернути в фольгу і відправити в духову шафу на 30-35 хвилин при режимі 160 °.
  2. Наріжте ріпчасту цибулю на дрібні шматочки за допомогою гострого ножа.
  3. Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією і викладіть на неї цибулю. Обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору.
  4. Готувати цибулю можна на будь-якій ароматній олії.
  5. Запечений  буряк натріть на  тертці і відправляйте його на сковорідку до цибулі.
  6. Тушкуйте продукти на повільному вогні, постійно помішуючи. На це піде близько 20 хвилин.
  7. Посоліть продукти за смаком.
  8. Додайте трохи цукру і чорний мелений перець.
  9. Заправте томатною пастою або кетчупом.
  10. Перемішуйте і продовжуйте готувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
  11. Дайте салату охолонути перед подачею до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: