Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

У цьому рецепті поєднуються два класичних торта, які всі люблять: Наполеон і Карпатка. Тільки в нашому випадку, все готується простіше і швидше, а результат виходить цікавіше.

Інгредієнти:

  • молоко і вода по 100 г
  • борошно, 120 г
  • масло вершкове, 80 г
  • сіль дрібка
  • яйця, 4 шт

Для приготування крему необхідно:

  • молоко, 400 г
  • яйця, 2 шт
  • цукор, 150 г
  • крохмаль кукурудзяний, 60 г
  • масло вершкове жирне, 160 г
  • ванілін

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром і крохмалем.
  2. Порада: крохмаль підходить і картопляний або можна замінити просто борошном.
  3. Вливаємо молоко і варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.
  4. Знімаємо з плити, вмішуємо вершкове масло і залишаємо охолоджуватись.
  5. З’єднуємо молоко з водою, маслом, сіллю і прогріваємо на плиті.
  6. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Залишаємо охолоджуватися тісто.
  7. Коли маса буде тепла вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз добре вимішуючи.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки
  8. Тісто буде густо стікати з лопатки. Ділимо на 2 частини.
  9. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста, рівномірно розрівнюємо.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки
  10. Кожен корж випікаємо при 200 градусах близько 10 – 15 хвилин.
  11. Коли виймете коржі, притисніть руками, щоб поверхня стала рівною.
  12.  Кожен корж ріжемо на 4 частини.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки
  13. Збиваємо крем міксером до пишноти і легкості. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки
  14. Верхи не змащуємо, а ось боки обмазуємо і обсипаємо подрібненим арахісом або шоколадом, мигдальними пелюстками.
  15. Застеляємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч, щоб він просочився і стабілізувався.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Торт дуже смачний, ніжний, просто тане в роті, дуже нагадує улюблений пломбір.Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: