Тесть навчив. Рецепт засолювання скумбрії «Під осетрину»
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
Така рибка виходить дуже оригінальною і смачною, її можна зробити до вечері, але і на святковий стіл вона ідеально підходить.
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена, 3 шт
- вода, 1 л
- олія рафінована соняшникова, 200 мл
- сіль і цукор по 80 г
- оцет 9%, 90 мл
- перець горошком, 10 шт
- лавровий лист, 2 шт
Приготування:
- Рибу очищаємо від всього зайвого, миємо і просушують паперовими рушниками.
- У воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо спеції і доводимо до кипіння, охолоджуємо.
- Рибу ріжемо порційними шматочками, укладаємо в контейнер, заливаємо розсолом і зверху поливаємо олією.
- Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 2 години.
Чим тонші шматочки, тим швидше маринується рибка і тим смачніша вона виходить.
Рибка багата, вона може подаватись з цибулею або без, з зеленню.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки