З таким тістом ви можете готувати будь-які пироги і пиріжки з різними начинками.
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
На відміну від багатьох інших рецептів листкового тіста, це готується дуже просто, а виходить найтоншими шарами, м’якими і ніжними.
Інгредієнти:
- вода тепла, 250 мл
- сіль, 1 ч.л
- борошно, близько 450 г
- масло вершкове, 200 г
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо сіль, перемішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Маса буде м’якою і еластичною.
- Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Тісто ділимо на 5 частин, скачуємо колобки.
- Кожен розгортаємо в тонкий пласт на столі, присипаному борошном.
- Кожен пласт змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо, кожен раз промащуючи маслом. Можна складати в квадрати.
- Обсмажуємо такий кожен квадратик на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Коржі будуть пишними, вологими і просоченими маслом, але не жирними. Їх можна подавати як перекус або як доповнення до різних страв.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки