Нереально смачний пиріг з начинкою
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Такий простий рецепт виходить завжди і у всіх кулінарів. Тісто універсальне, тому прекрасно поєднується з різними начинками, не рветься.
Інгредієнти:
- молоко тепле, 100 мл
- вода тепла, 200 мл
- дріжджі живі, 6 г або сухі, 3 г
- сіль, 1 ч.л
- цукор, 0.5 ч.л
- вершкове масло
- борошно, 500 г
- олія соняшникова, 3 ст.л
Для приготування начинки необхідно:
- м’ясо, 500 г
- цибуля, 2 шт
- помідори, 1 шт
- сіль, перець, спеції
Приготування:
- Змішуємо тепле молоко з водою, цукром і дріжджами, перемішуємо і вливаємо олію, всипаємо сіль.
- Просіваємо борошно і всипаємо в масу, вимішуємо м’яке тісто.
- Порада: може борошна потрібно трохи більше, тільки не забивайте масу, щоб пироги вийшли повітряними.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину.
- Змішуємо тепле молоко з водою, цукром і дріжджами, перемішуємо і вливаємо олію, всипаємо сіль.
- М’ясо ріжемо дрібними шматочками, змішуємо з цибулею , порізаною півкільцями, помідорами , подрібнені шматочками, спеціями, сіллю і перцем.
- Обминаємо тісто, ділимо на 2 частини.
- Кожну розкачуємо в тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом і розкидаємо по поверхні частину начинки.
- Звертаємо рулетом, потім в равлика і укладаємо на тарілку, попередньо застелену пергаментом.
- Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин. З другою частиною тіста робимо в такий же спосіб.
- Порада: на цьому етапі їх можна відправити в морозильну камеру, щоб в майбутньому вийняти, відправити в духовку і запекти.
- Равлика розкачуємо в коржик, змащуємо його жовтком, робимо проколи виделкою.
- Випікаємо при 180 градусах близько 35 хвилин.
Такий пиріг виходить ніжним, дуже м’яким, начинка надає особливого смаку, соковитості.
Джерело:
mandarynka.com.ua