Рецепт гарбузової ікри на зиму
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
- Гарбуз корисний всім без винятку, як дітям, так і дорослим!
Ікра з гарбуза на зиму, це відмінний спосіб швидко і просто приготувати смачну заготівлю, коли урожай гарбуза радує, а засіки вже заповнені всілякими заготовками з нього.
Ікра з гарбуза на зиму містить цілий комплекс вітамінів і мінералів. Це в першу чергу каротиноїди, які надають гарбузу такий веселий яскравий колір, пектини, вітаміни, а також калій, кальцій, кобальт, мідь, залізо і багато інших речовин, які необхідні для нормальної роботи та життєдіяльності організму людини.
Ікра з гарбуза на зиму без оцту
Інгредієнти:
- 2,4 кг м’якоті гарбуза
- 300 г солодкого червоного перцю
- 3 цибулини
- 3-4 зубчики часнику
- 450 г томатної пасти
- сіль, спеції — за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
- На сковороді з товстим дном розігрійте трохи рослинної олії, викладіть нарізаний часник, солодкий перець і цибулю.
- Краще все порізати шматочками.
- Поки овочі тушкуються, наріжте шматочками гарбуз , додайте в сковороду і тушкуйте на сильному вогні 2-3 хвилини, потім накрийте кришкою і зменшіть нагрів.
- Через 30 хвилин додайте томатну пасту, сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
- Розкладіть в гарячому вигляді по стерилізованих банках і негайно ж закатайте. Укутайте.
Ікра з гарбуза на зиму в мультиварці
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза
- 2 цибулини
- 3 помідори
- 1-2 гірких перці (або за смаком)
- 30 мл рослинної олії
- сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування:
- Підготуйте все інгредієнти: промийте, очистить і наріжте не дуже крупно.
- У чашу влийте рослинну олію, встановіть режим «Тушкування» і складіть всі овочі та спеції в чашу.
- Закрийте кришку і готуйте до кінця роботи режиму (за замовчуванням 1 година).
- Протріть вміст чаші через сито або зробіть пюре за допомогою блендера, прогрійте ще 5 хвилин і розкладіть по стерилізованих баночках. Закатайте, укутайте.
Джерело:
ukr.media