Простий і швидкий горіховий пиріг. Неймовірно смачний

Якщо в пиріг додати грецьких горіхів, то буде неймовірно смачно. Це частування, до речі, і готувати легко.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 250 грам борошна пшеничного
  • 200 грам сметани
  • Яйця – три штуки
  • 100 грам цукру
  • По одній чайній ложці соди і розпушувача
  • Один пакет ванільного цукру
  • 100 грам масла вершкового

Для начинки:

  • 150 грам горіхів (волоських)
  • 50 гр. масла вершкового
  • 100 гр. цукру
  • Половину чайної ложки кориці

Для прикраси:

  • Цукрової пудри – в разі потреби
  • Половинки грецького горіха

Приготування:

  1. Перш за все – начинка. Порубані горіхи треба змішати з цукровим піском і половиною чайної ложки кориці.
  2. Додайте вершкового масла (розм’якшеного) і розмішайте. Готова начинка для пирога.
  3. Починайте замішувати тісто. У велику миску треба покласти вже м’яке масло.
  4. Додайте цукру (звичайного) і ванільного.
  5. Збийте до однорідного стану.
  6. Вбийте сюди ж яєць і покладіть сметани.
  7. Знову треба збити до отримання однорідної консистенції.
  8. Киньте соди, розмішайте.
  9. Візьміть борошна і розпушувача, змішайте їх.
  10. Суміш з борошна поступово введіть в загальну масу, замішуючи тісто.
  11. Форма по випічці (я маю круглу, 24 сантиметри по діаметру) повинна бути застелена пергаментом.
  12. Треба викласти ½ тіста в форму і розрівняти.
  13. Зверху кладіть половину з усієї маси горіхової начинки.
  14. Зараз покладіть залишки тіста.
  15. Посипте його залишками мелених горіхів.
  16. Зробіть в духовій печі 180 градусів, пиріг печіть близько 35 хв.
  17. Декор випічки можете зробити з половинок горішків і пудри (цукрової).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: