Як смачно запекти яблука в духовці: 7 приголомшливих рецептів

Яблука дуже унікальний продукт. Вони зберігають всі свої корисні властивості навіть після, того як їх термічно обробили. Я особисто, просто обожнюю печені яблука і поділюся з вами 7 рецептами, як смачно запекти яблука в духовці. Смаколики можуть бути й корисними!

Печені яблука з сиром

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 200 г сиру
  • 50 г цукру
  • 50 г родзинок
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. манної крупи
  • ванілін або кориця за смаком
  • масло, щоб змастити форму для запікання

Приготування:

  1. Помийте яблука і видаліть серцевину.
  2. Змішайте в мисці сир з яйцем, цукром, родзинками, ваніліном і манною крупою.
  3. Сирну масу покладіть в яблука, а потім покладіть їх у форму для запікання. Налийте трохи води, буквально покрити дно.
  4. Запікати яблука при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, або до готовності, поки вони не стануть м’якими.
  5. Найкраще подавати печені яблука з вершками або цукровою пудрою.

Яблука в духовці з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 50 г родзинок
  • 2 шт. інжиру
  • 2 фініки
  • 3 ст. л. волоських горіхів
  • 1 ч. л. кориці
  • щіпка меленого імбиру
  • мед за смаком

Приготування:

  1. Залийте родзинки та інжир на 20 хвилин гарячою водою, щоб вони набрякли, потім обсушити їх і наріжте шматочками.
  2. Подрібніть волоські горіхи і фініки, змішайте з родзинками, інжиром і корицею.
  3. Видаліть з яблук серцевину і  проколіть шкірку зубочисткою, щоб при запіканні вона не лопнула.
  4. Нафаршируйте яблука приготовленою начинкою. Загорніть кожне в фольгу, залишивши зверху невеликий отвір. Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Перед подачею на стіл полийте запечені яблука медом.

Печені яблука в духовці в ванільному соусі

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 2 ст. л. тертого імбиру
  • 4 ст. л. меду
  • 25 г вершкового масла
  • 4 ст. л. білого вина
  • 300 г вершків
  • 2 жовтки
  • 2 ст. л. цукру
  • ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати ванільний соус. У невелику каструльку налийте вершки, додайте ванільний цукор, і розігрійте на невеликому вогні, до появи перших бульбашок. Зніміть з плити, перегрівати не потрібно. Ні в якому разі не кип’ятити!
  2. Розітріть яєчні жовтки з цукром до білої маси і потроху введіть їх до теплих вершків. Поставте на вогонь до легкого загустіння. Все, ванільний соус готовий.
  3. Видаліть з яблук серцевину, покладіть в кожне яблука по 1/2 столової ложки імбиру, столовій ложці меду і шматочку масла.
  4. Викладіть яблука в глибоку форму, залийте їх вином.
  5. Запікати яблука 45 хвилин. Температура запікання 160 градусів.
  6. Подавайте печені яблука до столу з ванільним соусом.

Мюслі запечені з яблуком

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 2 ст. л. мюслі або вівсяних пластівців
  • 5 ст. л. меду
  • 1 ст. л. мигдалю
  • 1 ч. л. волоських горіхів
  • 1 ч. л. родзинок
  • сік одного лимона
  • кориця на смак

Приготування:

  1. Розріжте яблука навпіл, очистіть від серцевини і збризніть соком лимона.
  2. Змішайте вівсяні пластівці з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
  3. Нафаршируйте половинки яблук готовою начинкою і відправте на 20 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
  4. Потім полийте запечені яблука медом.

Запечені яблука з калиною

Інгредієнти:

  • 6 смачних яблук
  • жменю будь-яких горіхів
  • 2 ст. л. родзинок
  • 1 ст. л. сушених ягід калини
  • 20 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. вершків
  • кориця на смак

Приготування:

  1. Зріжте з 4 яблук верхівки. Очистіть їх від насіння і помістіть на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
  2. Решту яблука очистіть, потріть на грубій тертці, додайте до них вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
  3. Помістіть начинку в частково спечені яблука, прикрийте їх зрізаними “кришками” і запікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  4. При бажанні можна прикрасити запечені яблука цукровою пудрою, гілочками м’яти і подавати до столу.

Запечені яблука з медом, горіхами і апельсиновим соком

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука
  • 1 скл. кураги
  • 1/2 скл. родзинок
  • 1/2 скл. подрібнених горіхів
  • 4 ч. л. меду
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1 паличка кориці
  • сік 4 апельсинів
  • лимонний сік і м’ята за смаком

Приготування:

  1. Залийте на 10 хвилин курагу гарячою водою і наріжте її шматочками.
  2. Почистіть яблука від насіння. Вийміть ложкою трохи м’якоті, збризніть лимонним соком.
  3. Змішайте родзинки, горіхи, курагу, мед і масло. Цю масу покладіть в підготовлені яблука.
  4. Вставте в кожне яблуко по паличці кориці.
  5. Викладіть у форму для запікання і полийте апельсиновим соком.
  6. Яблука потрібно запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
  7. Такі печені яблука в духовці з медом виходять дуже ароматними. Але якщо у вас немає якихось інгредієнтів (наприклад, кориці), то можна запікати і без них. Апельсиновий сік можна замінити водою. Але не поливати зверху, а просто налити в форму для запікання.

Яблука з курячим філе

Інгредієнти:

  • 8 яблук
  • 500 г курячого філе
  • 50 г горіхів
  • 50 г чорносливу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. курячого бульйону

Приготування:

  1. Подрібніть і підсмажте горіхи. Цибулю і часник потрібно дрібно нарізати.
  2. Філе курки пропустіть через м’ясорубку. Можна використовувати готовий курячий фарш або фарш з індички.
  3. Підсмажте цибулю і часник протягом 5 хвилин на сковорідці, додайте до них курячий фарш, перемішайте і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
  4. Перекладіть все в глибоку миску, додайте горіхи, яйце, подрібнений чорнослив, добре перемішайте всю масу.
  5. Відріжте з яблук верхівки, очистіть їх від насіння і м’якоті.
  6. Нафаршируйте яблука підготовленою начинкою, накрийте їх зрізаною кришкою і викладіть у форму для запікання. Додайте в форму трохи води.
  7. Запікайте 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: