Як приготувати пишні деруни з хрусткою скоринкою
від Denzhyttya
2 Листопада, 2021
Щоб зробити пишні деруни, не потрібно використовувати розпушувач або соду в тісто, тут секрет у самій картоплі. Спробуйте цей рецепт і вам він сподобається.
Інгредієнти:
- картопля, 5 шт
- яйця, 2 шт
- цибуля, 1 шт
- борошно, 3 ст.л
- сіль, перець, спеції для картоплі, часник, зелень
Приготування:
- З молодої картоплі пишні млинці не вийдуть, бо у ній мало крохмалю. Тому, якщо у вас тільки молоді овочі, додайте більше цибулі.
- Картоплю тремо на середній тертці або разом із цибулею подрібнюємо за допомогою блендера чи комбайна.
- Порада: краще подрібнювати картоплю окремо, щоб можна було вилити зайву рідину.
- Вмішуємо борошно, солимо і перчимо за смаком, можна додати і приправу для картоплі, дрібно рубану зелень і часник, пару зубчиків.
- Обсмажуємо млинці на олії з двох сторін, притискаючи трохи лопаткою, щоб вони рум’янилися і виходили хрусткими.
Подаю деруни зі сметаною, можна зробити сметанний соус з кропом та часником, домашній майонез із маринованим огірком.
Джерело:
mandarynka.com.ua