Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
Найпростіші рецепти печива виходять найсмачнішими. Цей варіант рецепту подарує вам м’яке та ніжне, ароматне печиво
Інгредієнти:
- кефір, 120 мл
- цукор, 20 г
- яйце, 1 шт
- вершкове масло, 100 г
- розпушувач, 1 ч.л
- борошно, 300 г
Для приготування начинки необхідно:
- апельсин, 1 шт
- цукор, 60 г
- крохмаль, 20 г
- манна крупа, 1 ст.л
Приготування:
- Якщо ви не любите цитрусові аромати та начинки, беріть будь-які інші наповнювачі: джеми та варення, шоколадну пасту, сухофрукти, кокосову стружку тощо.
- У кефір всипаємо цукор, додаємо яйце і вимішуємо віночком.
- Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
- У борошно додаємо охолоджене вершкове масло шматочками або терте і перетворюємо масу в крихту.
- Змішуємо обидві основи та перемішуємо, вимішуємо тісто.
- Накриваємо та прибираємо в холодильник на 10 хвилин.
- Апельсин промиваємо та ошпарюємо кип’ятком. Ріжемо шматочками та подрібнюємо за допомогою блендера.
- Змішуємо з крохмалем та цукром, перебиваємо до однорідності.
- Розкачуємо тісто в тонкий пласт, рівномірно змащуємо начинкою, згортаємо рулет.
- Ріжемо порційними шматочками і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності.
Печиво виходить хрустким з м’якою та ніжною серединкою, дуже ароматне. Змінюючи щоразу наповнювачі, ви отримаєте різноманітність солодкого меню.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки