Салат «Шпроти під шубою»
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
Візьмемо за основу рецепт салату “Оселедець під шубою” і трохи поекспериментуємо. У цьому випадку оселедець успішно замінюють шпроти. Салат має індивідуальний, ні з чим не зрівнянний смак. Шпроти дуже добре доповнюються відвареною морквою, картоплею, яйцями та буряком, а цибуля додає трохи пікантності. Такий салат із шпротами доречний і на святковому, і на повсякденному столі.
Інгредієнти:
- Шпроти – 1 баночка (200 г)
- Буряк – 300 г
- Картопля – 230 г
- Морква – 170 г
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 200 г
- Часник – 1-2 зубчики
- Сіль за смаком
Приготування:
- Буряк миємо і заливаємо в каструлі водою (так, щоб повністю покрити). Доводимо воду до закипання і відварюємо буряки приблизно 40-60 хвилин до готовності. Готовий буряк виймаємо з води і залишаємо охолонути.
- Картоплю та моркву вимиваємо та заливаємо у каструлі водою (як і буряк, щоб покрити). Доводимо воду до закипання і відварюємо овочі 25-35 хвилин до готовності. Готові картоплю та моркву виймаємо з води та залишаємо охолонути.
- Яйця відварюємо круто (8-10 хвилин), потім охолоджуємо у холодній воді. Шпроти відкидаємо на друшляк, щоб стекла олія. Розминаємо шпроти вилкою.
- Формуємо салат за допомогою кулінарного кільця. У мене кільце діаметром 14 см. На дно великої плоскої тарілки встановлюємо кулінарне кільце. Стінки кільця бажано попередньо змастити рафінованою олією або тонким шаром майонезу.
- Наносимо на тарілку трохи майонезу і першим шаром викладаємо шпроти.
- Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно і рівномірно викладаємо на шпроти. Наносимо сіточку з майонезу.
- Картоплю очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо на цибулю. Картоплю посипаємо сіллю та наносимо майонезну сіточку.
- Моркву очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо на картоплю. На моркву наносимо майонез.
- Яйця очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо зверху на моркву. Присолюємо яєчний шар.
- Буряк очищаємо, натираємо на великій тертці і злегка віджимаємо від соку. До буряків додаємо майонез, що залишився (приблизно 1 ст. ложка). Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також додаємо до буряків. Перемішуємо буряки з часником і майонезом.
- Бурякову масу викладаємо останнім шаром салату. Залишаємо салат у холодильнику на 2 години.
- Потім акуратно знімаємо кулінарне кільце. Салат “Шпроти під шубою” готовий до подачі. За бажанням салат можна прикрасити зеленню.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua