Рецепт домашніх профітролей

Ласощі із заварних тістечок не любить, мабуть, лише той, хто їх не їв ніколи. Найбільшу популярність серед усіх видів десерту здобули профітролі французькі (або маленькі еклери), неймовірно смачні та ніжні. До речі, кожній господині їх під силу приготувати вдома самій. Якщо вас це цікавить, читайте рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води
  • Масло вершкове – 100 гр
  • Борошно просіяне – 1 склянка
  • Яйця – 5 шт

Заварний крем:

  • Масло вершкове – 100 гр
  • 1/4 чайної ложечки какао-порошку (хоча можна обійтися і без нього)
  • Банка згущеного молока 380 гр

Приготування:

  1. Так як тісто на профітролі потрібно саме заварне, готувати його треба на плиті. Для цього поставте на вогонь каструльку з 100 гр. вершкового масла.
  2. Коли воно трохи розтопиться, його слід залити водою і, постійно розмішуючи, частинами додавати борошно. Потім весь її об’єм треба ретельно перемішати і зняти каструлю із плити.
  3. Після того, як заварна маса трохи охолола, вводите в неї яйця по одному. І відразу після кожного яйця тісто вимішувати. Як хочете – за допомогою міксера чи зазвичай руками.
  4. Поки ви зайняті тістом, треба включити для розігріву духову піч. Найкраща температура для випікання профітролів – 175 град.
  5. Потім промажте дно листа олією (соняшниковою) і, взявши чайну ложку, кладіть профітролі. Якщо поспішайте, візьміть кондитерський мішок. Так справа піде набагато швидше. Крім того, саме цей мішечок допоможе вам надати тісту бажаної форми.
  6. Деко з тістом поставте в гарячу духовку і починайте пекти тістечка. Треба пам’ятати, що відкривати духову шафу під час випікання не можна. А ось як тільки профітролі стануть золотистого кольору , їх можна діставати і нести на стіл для охолодження.
  7. А ви тим часом займіться приготуванням крему. У каструльці треба змішати половину пачки вершкового масла та банку згущеного молока. Варити слід доти, доки повністю розтопиться масло.
  8. Зварений крем повинен охолонути. Потім, озброївшись кондитерським шприцем, заповнюйте готові тістечка.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: