Ніжні та соковиті. Тістечка з начинкою з яблук: мало тіста і багато начинки
від Denzhyttya
4 Листопада, 2021
Яблучні трубочки стали одними із наших улюблених рецептів, вони дуже м’які, ніжні, готуються просто та швидко. Яблука можна замінювати будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
- вода, 130 г
- олія, 80 г
- сіль; дрібка
- цукор, 1 ч.л
- борошно, близько 300 г
Для приготування начинки необхідно:
- яблука, 5 шт
- цукор, 1 – 2 ст.л
- масло вершкове, 1 ст.л
- кориця до смаку
- манна крупа, 1 ст
Приготування:
- Чищені яблука ріжемо шматочками і тушкуємо у вершковому маслі із цукром близько 4 хвилин на невеликому вогні. На смак додавайте корицю.
- Порада: якщо дуже соковиті яблука, додайте манну крупу. Охолоджуємо начинку.
- У воді розчиняємо сіль та цукор, перемішуємо. Вливаємо олію, перемішуємо.
- Всипаємо посіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
- Порада: якщо потрібно ще борошна, не всипайте багато, маса повинна бути ніжною та м’якою.
- Залишаємо на 10 хвилин.
- Ділимо тісто приблизно на 20 шматочків.
- Розгортаємо в тонкі пласти, викладаємо начинку і згортаємо трубочкою, підвертаючи краї. Так начинка не витікатиме.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Можна змастити збитим жовтком.
- Випікаємо 20 хвилин при 220 градусах. Коли трубочки охолонуть, посипаємо пудрою.
Дуже ніжні, м’які та ароматні трубочки з яблучною начинкою – це розкішна здоба, яку обов’язково подаємо до чаю , какао , молока чи кави.
Джерело:
mandarynka.com.ua