Смачні домашні пиріжки. Тісто універсальне: без дріжджів, поєднується з усіма продуктами
від Denzhyttya
10 Листопада, 2021
Такі невеликі пиріжки з м’ясом, це чудова закуска та доповнення до основних страв. Хоча начинку ви можете зробити й іншу: універсальне тісто, воно поєднується з усіма продуктами.
Інгредієнти:
- вершкове масло, 250 г;
- борошно, 650 г;
- вода, 200мл;
- яйця, 2 шт.;
- сіль, 0,5 ч.л;
- цукор, 1 ст.
- оцет 9%, 1 ст.л;
- м’ясо, 600 г;
- цибуля, 2 шт;
- сіль, перець, спеції.
Приготування:
- Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці.
- Яйця перебиваємо виделкою і виливаємо в масу з борошна та масла.
- Вливаємо воду та оцет, тепер вимішуємо тісто. Маса буде м’якою і масляною, яка трохи пристає до рук.
- Накриваємо тісто пергаментом або плівкою та відправляємо в холодильник на 1 годину.
- М’ясо беріть будь-яке на свій смак і дрібно ріжемо, цибулю також дрібно нарізаємо.
- Змішуємо м’ясо з цибулею і добре давимо руками, щоб цибуля пустила сік і маса стала соковитою, заправляємо сіллю, перцем, спеціями.
- Стіл присипаємо борошном, ділимо тісто на дві частини і розгортаємо в тонкий пласт, як для вареників.
- Вирізаємо кружечками і ліпимо вареники-пиріжки, укладаючи всередину фарш.
- Накриваємо лист пергаментом і викладаємо пиріжки.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, виймаємо та змащуємо збитим яйцем та допікаємо ще 5 – 10 хвилин.
Пиріжки дуже оригінальні, м’які, за рахунок оцту в тісті, шаруваті та ніжні. Вам точно вони сподобаються.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua