Юрча – улюблена заготівля на зиму!

“Юрча” – звідки така назва не знаю, але спробувавши якось пару років тому приготувати один раз і рецепт відразу прижився, і тепер я щороку закриваю по 2-3 порції, а це не менше ніж 30 банок об’ємом 500 мл. Тут все в міру і спеції та гостринка, а взимку зручно тим, що можна відкрити баночку та подати з м’ясом чи рибою, макаронами наприклад.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг
  • перець болгарський – 1 кг
  • помідори – 1,5 кг
  • петрушка – 150г
  • часник – 2 головки
  • сіль – 80 г
  • цукор – 200 г
  • олія – 300 мл
  • оцет 9% – 100 мл
  • перець чорний горошок – 12 ш
  • перець чорний запашний – 4 шт
  • лавровий лист – 3 шт

Приготування:

  1. Кабачки очищаємо, забираємо насіння і наріжемо дрібними шматочками. Вага очищених кабачків у мене 3 кг.
  2. Перець 1 кг очистимо і нарізаємо такими приблизно шматочками як кабачки.
  3. Помідори 1,5 кг, часник 2 головки та пучок петрушки грам 150 пропускаємо через м’ясорубку.Юрча, готую по 30 банок і все одно не вистачає! Улюблена заготівля на зиму!
  4. Помідори з петрушкою, часником переливаємо в каструлю, додаємо цукор 200 грам, сіль 80 грам, відразу вливаємо оцет 9% 100мл, вливаємо олію 250мл і додаємо спеції.
  5. Додаємо чорний перець горошком, чорний запашний перець і пару лаврових листочків.
    Юрча, готую по 30 банок і все одно не вистачає! Улюблена заготівля на зиму!
  6. Додаємо сіль, цукор, оцет і доводимо до кипіння. Додаємо кабачки, перець перемішуємо та тушкуємо 60 хвилин.
  7. Не бійтеся нічого не пригорить, головне інколи помішувати.
  8. За цей час підготуємо банки, добре миємо та стерилізуємо, розкладаємо по банкам і закриваємо.Юрча, готую по 30 банок і все одно не вистачає! Улюблена заготівля на зиму!
  9. Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: